Kütahya’da Domaniç’in Ilk 4-6 Yaş Kur’an Kursu Dualarla...

Kütahya'da Domaniç’in Ilk 4-6 Yaş Kur’an Kursu Dualarla Açıldı

domaniç’in ilk 4-6 yaş kur’an kursu dualarla açıldı

22 Şubat 2020 - 18:02

Domaniç Müftülüğüne bağlı 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu ve Gençlik Merkezi düzenlenen törenle dualarla hizmete açıldı.

Kur’an Kursu ve Gençlik Merkezinin açılış programına; Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Domaniç Kaymakam’ı Ahmet Salih Poçanoğlu, Domaniç Belediye Başkan Vekili Mehmet Yeşilyaprak, İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Kütahya Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar Türkiye’de din eğitimi konusunda; Diyanet İşleri Başkanlığı, İlahiyat Fakülteleri ve İmam Hatip Okulları olmak üzere üç referans kurum bulunduğunu belirterek “Bu üç kurum topluma sahih dini bilgiyi ulaştırma konusunda önemli hizmetler vermektedir.  Diyanet İşleri Başkanlığımız cami ve Kur’an kurslarımız marifeti ile temel değerlerimize bağlı, kerim kitabımızı tanıyan, mukaddesatına muhabbetle bağlı nesiller yetiştirmenin gayreti içerisindedir. Bu amaca hizmet etmek üzere Başkanlığımız ülkemizin dört bir yanında, bizler de ilimizin her bir ilçesinde 4-6 yaş grubu Kur’an kursları açmak için çalışıyoruz. Domaniç İlçemize de ilk 4-6 yaş grubu Kur’an kursunu açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başta Sayın Valimiz Dr. Ömer Toraman ve İlçe Kaymakamımız Ahmet Salih Poçanoğlu olmak üzere kursumuzun açılması için gayret eden, maddi ve manevi katkıda bulunan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Kur’an kursları ile gençlik merkezlerine vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirten Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, “Hayatımızı kapsayan dinimizin doğru öğretilmesi ve öğrenilmesi için herkes gayret sarf ediyor. Çocuklarımızın sahih dini bilgiler edinmesi çok önemli. Diyanet İşleri Başkanlığı milletinden aldığı güç ve destekle bu alanda yürüttüğü faaliyetleri yaygınlaştırdı. Milletimizin güveninin bir tezahürü olarak açılan eğitim kurumları çok büyük ilgi gördü” diye konuştu. 

Açılış konuşmalarının ardından yapılan dua ile Gençlik Merkezi ve Kuran kursu açılışı gerçekleşti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda