Kütahya’da Dumlupınar şehitleri Dualarla Anıldı

Kütahya'da Dumlupınar şehitleri Dualarla Anıldı

dumlupınar şehitleri dualarla anıldı

02 Eylül 2019 - 13:32

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümü münasebetiyle Dumlupınar Şehitliği namazgâhında sabah namazı buluşması programı düzenlendi.

Kütahya ve çevre illerden gelen gençlerin ve halkın yoğun ilgi gösterdiği programda; İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından kıldırılan sabah namazını müteakip Kur’an-ı kerim tilaveti ve tesbihat yapıldı. Tesbihattan sonra şehitlerin aziz ruhları için eller duaya açıldı. Dumlupınar şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için dua eden İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar; “Gencecik bedenlerini vatanlarına siper eden, canlarını din-ü devlet, mülk-ü millet uğrunda feda eden, istiklal ve istikbalimiz uğrunda ruhunu feda eden şehitlerimizin makamları ali, mekânları cennet olsun. Vatan için, millet için, barış için, huzur için, din için, mukaddesat için, hürriyetimiz ve geleceğimiz için can veren bütün şehitlerimizden rabbim razı olsun. Onların emanetlerine sahip çıkmayı Rabbim bizlere nasip etsin.” diye dua etti.

Sabah Namazı sonrası katılımcılara çorba ikram edildi.

Ayrıca; 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Törenleri'nin 97. yıl dönümü kapsamında, şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif programı düzenlendi. Dumlupınar Merkez Cami’nde Cuma Namazı öncesi Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif programı yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur ve Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar'ın katıldığı Mevlid-i Şerif programı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur;

“Peygamber Efendimiz, 'şehitlik makamı peygamberlikten sonraki en büyük makamdır' buyuruyor. Rabbim, birliğimize, dirliğimize göz dikenlere, izzetimize, şerefimize kurşun sıkanlara fırsat vermesin. Dinimizin, milletimizin bekasını sarsacak her türlü dâhili ve harici fitnelerden fesatlardan milletimizi memleketimizi muhafaza eylesin. Aziz şehitlerimizin bize emaneti olan yüce değerler etrafında millet kenetlenmeyi rabbim nasip eylesin.” dedi.

Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı