Kütahya’da Dünyaya Bir Damla Hayat

Kütahya'da Dünyaya Bir Damla Hayat

dünyaya bir damla hayat

09 Ocak 2021 - 18:00

Dünyada kuraklık yaşanan bölgelerdeki insanların uzun yıllar temiz su ihtiyacını karşılamak maksadıyla Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Dünya’ya Bir Damla Hayat” sloganıyla başlatılan “Su Kuyusu Projesi” kampanyasına, Kütahya’dan bağış yapıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından uygulamaya konan proje kapsamında, Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu Afrika ve Asya'da maddi zorluklar ve fiziki şartlar nedeniyle su sıkıntısı çeken coğrafyalara umut olmak için “Bir Damla Hayat” projesi kapsamında yaklaşık 140.000 TL bedelli (19.000 dolar) su kuyusu açma imkanına ulaşıldı.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Cuma Sohbetinde, TDV Kütahya Şubesi olarak su kuyusu açmak için bir çalışma başlatıldığını, destek vermek isteyen vatandaşlarımızın Müftülüğümüzü ziyaret ederek eksik kalan bölümün tamamlanmasının hayırlı olacağını belirtmesi üzerine, bir hayırsever vatandaşımız Müftülüğümüzü ziyaret etti ve 15.000 TL bağış yaparak su kuyusu açma imkanına ulaşılmasına vesile oldu.

Kütahya Müftüsü Hüseyin Demirtaş yaptığı açıklamada şunları söyledi :

"Değerli hayırseverimize çok teşekkür ediyorum. Kütahya halkımızın dini ve milli hassasiyeti çok yüksektir. Ülkemizin de yağmura çok ihtiyacı var. Dualar ediyoruz. Kütahya'mızın da pınarları çok meşhurdur. Halkımız suya ihtiyaç duyulan yerlerde kuyular açarsa, Rabbimiz de bize yağmurları ve rahmetini indirecek, pınarlarımız su ile çağlayacaktır inşaallah" dedi.

Proje kapsamında suya ulaşmada sıkıntı yaşanan bölgelerde açtığımız su kuyuları, insanların su ihtiyacını karşılarken aynı zamanda bölgenin kalkınmasına da katkı sunuyor.

Yerleşim merkezlerinde açılan kuyular, kilometrelerce öteden su getiren insanların hayatını kolaylaştırırken aynı zamanda eğitimin devamlılığını da sağlıyor. Açılan su kuyularının hemen yanında hayvanların su içebileceği yerler yapılarak bölgenin geçim kaynağı olan hayvancılık faaliyetlerine de katkıda bulunuluyor.

Açılan kuyuların tamamında su pompaları güneş panelleriyle çalışıyor ve çeşmelerden halkın kullanımına sunuluyor.

Yaklaşık 50 metre ile 500 metre derinliğinde açılan ana damar artezyen su kuyuları, bölgenin 30 yıllık temiz içme suyu ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip olabiliyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...