Kütahya’da Hafızlık Engel Tanımıyor

Kütahya'da Hafızlık Engel Tanımıyor

hafızlık engel tanımıyor

09 Nisan 2020 - 18:00

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Kur'an kurslarında yüzyüze eğitimlere ara verilmesinin ardından, özellikle hafızlık yapan öğrencilerin dersleri Kur'an kursu öğreticileri tarafından "uzaktan eğitim" metoduyla alınmaya devam ediyor.

Kütahya Müftülüğüne bağlı hafızlık Kur’an kurslarında da hafızlık dersleri uzaktan eğitim metodu ile kurs öğreticileri tarafından alınıyor. Hafızlık eğitiminin süreklilik arz etmesi sebebi ile bu dönemde öğrencilerin ders takibinin, moral ve motivasyonunun önemli olduğunu dile getiren İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar; “Hafızlık kutlu bir yolculuktur. Bu sürecin sağlıklı yürütülebilmesi için öğrencilerin ders takipleri büyük önem arz etmektedir. Hedeflenen başarıya ulaşmak için öğrencinin, öğreticinin ve velinin özveri ve fedakarlıkta bulunması gerekiyor. Bu bağlamda Kur’an kursu öğreticilerimiz öğrencilerimiz ile sürekli iletişim halinde onların başarıları için çalışıyorlar. Kur'an kurslarında hafızlık ders dinlenmeleri öğreticilerimiz tarafından imkanlar dâhilinde telefon ve sosyal iletişim ağları üzerinden görüntülü arama yöntemiyle sürdürülmektedir. Öğrencilerimizin hafızlık sürecini aksamadan sürdürebilmeleri için öğreticilerimiz bu konuda büyük bir özveri ile çalışmakta; öğrencilerinin moral, motivasyon ve başarılarını en üst seviyede tutmak için yoğun gayret sarf etmektedirler.  Yavrularımızı motive etme onlara yardımcı olma konusunda öğrenci velilerine de bir takım sorumluluklar düşmektedir. Velilerimiz sürekli öğrencilerin öğreticileri ile irtibat halinde olmalıdır. Öğreticilerin rehberliğinde uygun çalışma ortamı oluşturulmalı ve öğrencilerin motivasyonlarını artıracak etkinlikler gerçekleştirmelidirler.” dedi.

Hafızlık öğrencilerine de seslenen İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar; “Hafızlık eğitimlerinin sekteye uğramaması için gece gündüz çalışan; ayet ayet, sure sure kerim kitabı gönüllerine nakşeden, evlerini adeta bir mektebe dönüştüren hafızlığa çalışan bütün yavrularımızı gönülden tebrik ediyorum ” diye konuştu.

Bu zor zamanların elbette geçici olduğunu belirten İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar; “Rabbimizden niyazımız odur ki; bu salgının bir an önce son bulması, Kur’an kurslarımızın açılıp yeniden hayat bulmasıdır.” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret