Kütahya’da Kadına Yönelik şiddetle Mücadele, Koordinasyon,...

Kütahya'da Kadına Yönelik şiddetle Mücadele, Koordinasyon, Izleme Ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.

kadına yönelik şiddetle mücadele, koordinasyon, izleme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

26 Kasım 2020 - 18:00

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde toplumsal farkındalığın artırılması, koordinasyon ve iş birliğinin güçlendirilmesi ve yapılan faaliyetlerin ön plana çıkarılması amacıyla düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı, Vali Ali Çelik başkanlığında yapıldı.

Toplantıya Vali Ali Çelik’in yanı sıra Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Engin Korkmaz, İl Müftü Vekili Tuğba Anatoprak ve bazı daire müdürleri ile STK Temsilcileri katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı birliğinde 2020-2021 yıllarını kapsayan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” kapsamında yayımlanan Kadına Karşı Şiddetle Mücadele İç Genelgesi çalışmaları takibinin yoğun şekilde yapıldığına dikkat çeken Vali Çelik, “Her Çarşamba ilimizde meydana gelen olayların vaka analizlerini tek tek değerlendiriyoruz. Şiddet uygulayanlara yönelik her hafta “Öfke Kontrolü ve Stresle Baş Etme Yolları” seminer programları düzenliyoruz. Kamu personelimiz başta olmak üzere şiddetin önlenmesine yönelik eğitim programları düzenliyoruz. Kadının bilinçlenmesi şiddetin önlenmesinin bir parçası. Kadın bilinçlenmezse mücadelenin bir yönü her zaman eksik kalacak. Kurum organizasyonunu etkinleştirip sorun çözme kabiliyetimizi ortaya koymalıyız” diye konuştu.

Toplantıda İl Müftü Vekili Tuğba Anatoprak, Kütahya Müftülüğü'nün kadına yönelik şiddetle mücadele eylem planını anlatırken, sadece pandemi sürecindeki çevrimiçi eğitimlerle 54.812 kişiye ulaşıldığını ifade etti.

Yapılan istişarelerin ardından toplantı sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması Düzenledi.
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması...