Kütahya’da Nafi Güral Fen Lisesinde Mevlid-i Nebi Coşkusu

Kütahya'da Nafi Güral Fen Lisesinde Mevlid-i Nebi Coşkusu

nafi güral fen lisesinde mevlid-i nebi coşkusu

22 Kasım 2018 - 18:01

2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Kütahya Nafi Güral Fen Lisesinde “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferans düzenlendi.

İl Müftümüz Hüseyin HAZIRLAR’ ın konuşmacı olarak katıldığı programa öğretmen ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve 2018 yılı “Mevlid-i Nebi” sinevizyon gösterisinin ardından İl Müftümüz Hüseyin HAZIRLAR konferansını sundu.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizi sadece anmanın yeterli olmayacağını belirten İl Müftümüz Hüseyin HAZIRLAR, “Peygamberimizi anmakla birlikte getirdiği evrensel mesajı da anlamaya ve hayatımıza yansıtmaya çalışmalıyız” dedi.

Peygamber Efendimizin Kur’an-ı Kerim’de en güzel örnek olarak tanıtıldığını dile getiren İl Müftümüz Hüseyin HAZIRLAR, “Peygamberimiz güvenirliği, cömertliği, sabrı, güzel ahlakı ve diğer tüm yönleriyle başta biz ümmeti olmak üzere bütün insanlığın karanlıklardan aydınlığa, inkardan imana, cehaletten ilme ulaşması noktasında örnek gösterilmiştir.” dedi.

İl Müftümüz Hüseyin HAZIRLAR, “Peygamberimiz’ in davasına ilk olarak gençler sahip çıkmıştır. Hatta Peygamberimiz’in mesajlarının ilk hazmedildiği gönüller gençlerin o tertemiz fıtratı olmuştur. Bir toplumun geleceği ve istikbali gençlere bağlıdır. Bu nedenle gençlerin hayatta başarılı olabilmeleri için zihinlerinde ve kalplerinde boş alan bırakmamaları ve muhabbetle donatmaları gerektiğini” ifade etti.

Programın sonunda öğrencilere “Peygamberimiz ve Gençlik” isimli kitap dağıtıldı.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer Düzenlendi
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer...