Kütahya’da Nezihe Uygun 4-6 Yaş Kur’an Kursu Dualarla Hizmete...

Kütahya'da Nezihe Uygun 4-6 Yaş Kur’an Kursu Dualarla Hizmete Açıldı

nezihe uygun 4-6 yaş kur’an kursu dualarla hizmete açıldı

02 Haziran 2020 - 18:00

Kütahya Merkez Dumlupınar Mahallesinde hayırseverlerin katkıları ile yapımı tamamlanan 4-6 Kur’an Kursu dualarla hizmete açıldı.

Açılış törenine; Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman’ın yanı sıra AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çekiç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Evliya Çelebi Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Karazeybek, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve  daire amirleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törenin açış konuşmasını İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar yaptı. Kursun 2020 – 2021 eğitim öğretim yılında hizmete gireceğini kaydeden Hazırlar, “Çocuklarımız burada Kur’an’ın arapça dilinin harflerini öğrendikleri gibi sevginin ve merhametin dilini de öğreniyorlar. Yavrularımız burada inşallah tecvidi öğrendikleri gibi Allah, vatan, bayrak sevgisini de öğrenecekler. Her bir anne için evladı gözünün nurudur, istikbalidir, geleceğidir. Bizler biliyoruz ki yavrularımıza bırakacağımız en büyük miras minik yüreklerine bırakacağımız Allah sevgidir. Onlara bırakacağımız en büyük hediye, onların Allah’ın rahmet kitabı olan Kur’an-ı Kerim ile tanışmalarını sağlamaktır. Onlara bırakacağımız en büyük ikram, rahmet elçisinin ahlakı ile buluşturmak ve tanıştırmaktır.  Daha önce açtığımız ve bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Kur’an Kurslarımız bu görevi ve bu misyonu üstleneceklerdir.” dedi.

Nezihe Uygun 4-6 Yaş Kur’an Kursunun açılışında konuşan Vali Dr. Ömer Toraman, Eğitime yapılan yatırımlarla geleceğin teminat altına alındığını ifade ederek, “Bu çalışmalarla devletimizi, vatanımızı, milletimizi geleceğinden emin hale getiriyoruz. Burada yetişecek olan çocuklarımızın özellikle dinimizin, medeniyetimizin, kültürümüzün temellerini öğrenerek yetişeceğini hesaba katarsak güzel bir gelecek olacağına ilişkin ümidimiz artıyor.” diye konuştu. Teknolojik gelişmelerin çocukları ve gençleri olumsuz etkileyebileceğine dikkat çeken Vali Toraman, “Bu yüzden anne babalara ve bizlere birtakım vazifeler düşüyor. Evden başlayan ve buralarda devam eden eğitimlerle çocuklarımızı art niyetlilerin insafına bırakmamalıyız onlara sahip çıkmalıyız. İlimizde bu tür hizmetlerin artması için çalışan başta İl Müftümüz, mesai arkadaşları ve hayırseverler olmak üzere bu hizmetlere katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. ” dedi.

Açılış programına katılan AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler ile Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık da kısa birer konuşma yaparak kursun açılmasına katkı sunanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Toraman, kursun yapımında emeği geçen Mustafa Uygun’a teşekkür plaketi takdim etti. Kurs, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Arslaner’in yaptığı dua ile hizmete açıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte “tecrübe Paylaşım Toplantısı” Gerçekleştirildi
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte...