Kütahya’da Ticaret Il Müdürlüğüne Ahilik Haftası Ziyareti

Kütahya'da Ticaret Il Müdürlüğüne Ahilik Haftası Ziyareti

ticaret il müdürlüğüne ahilik haftası ziyareti

13 Eylül 2021 - 18:00

Ahilik Haftası kapsamında İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş ve İl Müftü Yardımcısı İsa Ada, Kütahya Ticaret İl Müdürü İsmail Hakkı Uygun' u ziyaret ederek Ahilik Haftasını kutladı. 

Ziyarette hafta kutlamaları konusunda değerlendirmelerde bulunan Müftü Demirtaş, Ahilik Haftasının temelinde delikanlılık ve yiğitlik olduğunu belirterek şunları söyledi :

"Ahiliğin temelinde fityan (gençlik) teşkilatları vardır. Selçuklu döneminde fütüvvetnameler yazılmıştır. Osmanlı döneminde ise Ahilik Teşkilatına evrilmiştir. Ahiliğin ruhunda fütüvvet ehli olmak yatar. Fütüvvet ehli, delikanlı olmayı gerektirir. Delikanlı olmanın 3 özelliği bulunmaktadır:

1 Dağarcığında bilgi,

2 Ellerinde hüner,

3 Davranışlarında merhamet ve fazilet..

Bütün esnafımızda ve gençlerimizde aynı değerlerin olması dileği ile haftanızı kutluyorum" dedi.

Müftü Demirtaş, Ticaret Il Müdürü İsmail Hakkı Uygun beye, Kur'an-ı Kerim Meali ve Sanat Ahlaki adlı eserleri hediye etti.

İl Müdürü Uygun ise yaptığı açıklamada Şunları söyledi:

"Ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum. Kütahya, Ahilik eserlerinin en yoğun olduğu illerimizdendir. Ahlâk konusu sadece ticaret erbabında değil, toplum olarak hepimizde olması gerekiyor. Kadim değerlerimizi yaşamamız, hem mutlu hem de güçlü olmanın bir gereğidir. İnşaallah hafta kapsamında, pandemi çerçevesinde programlarımız olacaktır."


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi Için Söz Verdi.
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi...
Kayseri Il Müftülüğü Personeli Bayramlaştı
Kayseri Il Müftülüğü Personeli Bayramlaştı