Kütahya’da Tugay Camii’nin Temeli Dualarla Atıldı

Kütahya'da Tugay Camii'nin Temeli Dualarla Atıldı

tugay camii'nin temeli dualarla atıldı

01 Temmuz 2020 - 18:00

Türkiye Diyanet Vakfı ile Kütahya Hava Er Eğitim ve Tugay Komutanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında yapılması planlanan Hava Tugayı Camisi’nin temel atma töreni yapıldı.

Törene; Kütahya Valisi Ali Çelik, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Necati Gündüz, Belediye Başkan Vekili Salih Özden, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çekiç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş ile STK Temsilcileri katıldı.

Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Necati Gündüz, Selçuklu mimarisiyle inşa edilecek 2 bin kişi kapasiteli Hava Tugayı Camisi’nin 1 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete sunulacağını söyledi. Gündüz, “Kütahya’ya çok güzel bir eser kazandırılacak. Cami, bu bölgede bir inci tanesi gibi yükselecek” dedi. 

Hava Tugayı Camisi ile birlikte Mehmetçiklerin modern bir camiye kavuşacağını belirten Vali Ali Çelik, “Mehmetçiklerimizin daha huzurlu, daha modern bir alanda ibadetlerini yapması bir ihtiyaç ve camiyi hızlıca bitirmek de bize düşen en önemli sorumluluk. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

Daha sonra kürsüye gelen Kütahya Müftüsü Hüseyin Demirtaş cami projesi ile ilgili duygularını dile getirerek şöyle dedi " Türkiye Diyanet Vakfı Kutahya Şubesi ile Tugayımız arasında yapılan protokol ile hayata geçirilen proje ile Mehmetçik daha uygun bir ortamda ibadetini yapabilecektir. Askerine Mehmetçik, kışlasına peygamber ocagi diyen bir milletiz. Ayrıca İstiklal Marşına mabedi ve şehadeti yerleştirip Mehmetçiğe ithaf eden Vatan ve Iman şairi  Mehmet Akif Ersoy’un  duygularına tercüman olacak şekilde inşa edilecek bir caminin temelini atma bahtiyarlarını yaşıyoruz. Caminin burada büyük bir ihtiyaç olduğunu belirleyerek  harekete geçen, çalışma ve projeler ortaya koyan komutanlarımızı, valiliğimizi, belediyemizi, il özel idaremizi, müftülüğümüzü tebrik ediyoruz. Özellikle selefim Dr. Hüseyin Hazırlar beye ayrıca teşekkür ediyorum. 5 milyon tl'ye mal olacak projenin inşallah İl Özel idaremiz, belediyemiz ve hayırsever Kütahyalı kardeşlerimizin hayri destekleri ile bir yıl içinde bitirilecektir" dedi.

Camilerin hayırseverlerin katkılarıyla inşa edildiğini dile getiren Vali Çelik, “Buna vesile olmak, aracı olmak insan hayatında başka bir huzur vesilesi. Biriktirdikleriniz size kalıyor ama yaptıklarınız, paylaştıklarınız sizden sonra hoş bir seda bırakıyor, isminizin yüzyıllarca anılmasına vesile oluyor. Bu büyük bir onur yaşatıyor. Kütahyalılar, bu hayra katkı sunmak için umarım ellerinden geleni yapacaklar” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın yaptığı dua eşliğinde Hava Tugayı Camisi’nin temeli atıldı. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...