Kütahya’da Yaz Kur’an Kursları önemli Bir Fırsattır

Kütahya'da Yaz Kur’an Kursları önemli Bir Fırsattır

yaz kur’an kursları önemli bir fırsattır

26 Haziran 2019 - 18:01

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hizmetiçi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Cafer Tayyar Doymaz’ın katılımı ile Kütahya Müftülüğü tarafından Yaz Kur’an Kurslarında görev yapan personele yönelik seminer düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen seminere; İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve din görevlileri katıldı.

Fuatpaşa Yatılı Kız Kur’an kursunda hafızlığa devam eden öğrencilerin okuduğu Kur’an-ı Kerimle başlayan programda konuşan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar; yaz Kur'an kurslarının çocukların karakter inşası ve değerler eğitimi açısından önemli bir fırsat olduğunu belirterek; ülkemizdeki dini hayatın çoğunun temellerinin yaz Kur’an kurslarında verilen eğitimle atıldığını söyledi.

Hizmetiçi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Cafer Tayyar Doymaz, yaz Kur’an kurslarında görev alacak personele yönelik seminer sundu. Seminerde konuşan Doymaz; toplumu din konusunda aydınlatma görevinin Diyanet İşleri Başkanlığı’na verildiğini belirterek din hizmetinin önemli bir kısmının yaz Kur’an kurslarının oluşturduğunu söyledi. “Çocuklarımızın karakter inşası ve değerler eğitimi açısından, özellikle görerek ve uygulayarak öğrenebilmeleri için önemli bir fırsattır yaz Kur'an kursları. Zira din eğitiminden uzak kalan çocuklarımızın; tarihini, toplumunu, medeniyetini tanıması ve daha iyi bir gelecek inşa etmesi oldukça zordur. Onun için bize düşen en önemli görev evlatlarımızı bu kurslara teşvik etmek ve devam etmelerini sağlamak olacaktır. Kur’an’a, insanlığa ve nesillerimize hizmet gayesini gündemimizde tutarsak hem zorluklarımız kolaylaşacak, hem de hizmetimiz bereketlenir; Allah’ın yardımı da bizimle olur. Bu noktada, zamanımızın kısa olduğunun farkındayız.  Yaz kurslarındaki bu sınırlı zaman zarfındaki birinci ve en önemli gayemiz; çocuklarımızın dinimizi, değerlerimizi, Kur’an-ı Kerim'i Peygamberi, camiyi ve hocayı sevdirmektir. Bunun için çocuklarımıza her şeyi öğretme ve her yanlışını düzeltme telaşından çok, onların gönüllerini fethetmeye gayret edelim” dedi.

Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı