Kütahya’da “zor Zamanlarda Kadın Olmak” Konulu Panel...

Kütahya'da “zor Zamanlarda Kadın Olmak” Konulu Panel Düzenlendi.

“zor zamanlarda kadın olmak” konulu panel düzenlendi.

09 Mart 2023 - 18:00

“Zor Zamanlarda Kadın Olmak” konulu panel düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Kütahya Müftülüğü tarafından “Zor Zamanlarda Kadın Olmak” konulu panel düzenlendi.

Düzenlenen panele İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, İl Müftü Yardımcısı Tuğba Anatoprak; İl Vaizi Semiha Yüksel ve Meltem Gündüz, Aslanapa İlçe Vaizi Fatma Aka ve vatandaşlar katıldı.

Panelin açılış konuşması yapan İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş kadın ve erkeğin birbirlerinin tamamlayıcısı olduklarını, konunun hakkaniyet bağlamında ele alınmasının önemini, anne karnından bebekliğe, çocukluğundan yetişkinliğine kadar her erkeğin kadına muhtaç olduğu ve ona iyi davranmasının önemine değindi.

Katılımcıların Kadınlar Gününü tebrik eden il müftü yardımcısı Tuğba Anatoprak ise konuşmasında: “Kalbinde umudu ve ağıdı taşıyan kadınların, kendisi fabrikada vardiyada aklı çocuklarında olan emektar kadınların, mesaiden sonra evde kendisini yeni bir mesai bekleyen çalışan kadınların, kendisini evine feda etmiş, izni, tatili olmadan çabalamış, yerine göre bir teşekkürün bile çok görüldüğü ev hanımı kadınların gününü kutlarım.

Ayrıca evin hem erkeği hem kadını olmak zorunda kalıp hem anne hem baba yükünden dolayı bazen kadın olduğunu unutan güçlü kadınların, engelli çocuğunun eli ayağı dili kulağı olan cennet ehli eli öpülesi kadınların gününü kutlarım." diye konuştu.

İl Vaizi Aysun Ögcem'in moderatörlüğünü yürüttüğü panelde İl Vaizi Semiha Yüksel “Zor Zamanlarda Hayata Dokunan Kadınlar” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Yüksel: “İnsanlık tarihinin bilinen isimleri üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin hafızalarda yer eden unutulmayan yaşadıkları zorlukları kendileri de bizzat yaşayan ama asla sabrı, ihsanı, teslimiyeti ve infak ahlakını elden bırakmadan yaşayan ve hayata dokunan kadınlarımızın, ilimden sanata hayır hasenattan cesaret şecaat ve idareciliğe kadar farklı yönleriyle medeniyetimizin harcına büyük katkısı olmuştur. Kendisinden sonralara izler bırakan kadınlarımız yaşadıkları tüm zorluklardan sonra ümitsizliğe kapılmadan bir sonraki adımı ne kadar zor olsa da hayata yeniden başlayabilmiştir.” dedi.

Akabinde “Doğal Afetlerde Kadınların Yaşadığı Sorunlar” konusuyla devam eden Meltem Gündüz ise ziyaret ettiği deprem bölgesindeki kadınların yaşadığı sorunlar, bu sorunların çözümü, ve bu doğrultuda yapılabileceklere değindi.

Son olarak Aslanapa İlçe Vaizi Fatma Aka’nın “Ailede Yardımlaşma ve Dayanışma Ruhunun Yeşermesinde Kadının Rolü” konulu sunumunu gerçekleştirmesiyle panel sona erdi.

Kütahya İl Müftülüğü Külliyesi Konferans Salonunda düzenlenen panele vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda