Kutahya Eğitim Merkezi "tashih-i huruf kursu" 1. dönem...

Kutahya Eğitim Merkezi "tashih-i huruf kursu" 1. dönem mezunları mezuniyet töreni

"Tashih-i Huruf Kursu" 1. Dönem Mezunları Mezuniyet Töreni

10 Nisan 2018 - 20:45

"Tashih-i Huruf Kursu" 1. Dönem Mezunları Mezuniyet Töreni

Evliya Çelebi Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzce, Tashih-i Huruf kursuna katılan din görevlileri için Kütahya Belediyesi Kültür Sarayı'nda 1. Dönem mezunları için mezuniyet programı düzenledi.

Belediye Kültür Sarayındaki törene Vali Ahmet Hamdi NAYİR, İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan BAŞYİĞİT, DPÜ İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Ümit AKTI, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri, din görevlileri ve davetliler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Eğitim Merkezi Müdürü Fatih KARAZEYBEK, Kütahya'mızda, merkez camilerimizde görev yapan ve yapılan sınav neticesinde başarılı olup bu kursa katılma hakkı elde eden 16 kardeşimize 6 ay boyunca eğitimler verildi." Eğitim süreci boyunca alanında uzman eğitim görevlisi hocalar tarafından kıraat ilmi hakkında temel bilgiler, Kur'an-ı Kerim'i nitelikli okuma becerisi, sesi daha iyi kullanma ve makamları icra edebilme bilgi ve becerisi gibi birçok konuda eğitimler verildiğini kaydetti.

Konuşmanın ardından, kursa katılan din görevlilerinden oluşan koro, İhlas Camisi İmam Hatibi Süleyman Ceyhan şefliğinde, tasavvuf musikisi ve ilahi dinletisi ile Kur'an-ı Kerim ziyafeti sundu.

Programa, din görevlileri ile vatandaşlar ilgi gösterdi.

Daha sonra, kurstan başarı ile mezun olan din görevlilerine belgeleri Kütahya Valisi Ahmet Hamdi NAYİR ile protokol üyeleri tarafından verildi.

Program, dua edilmesinin ardından sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...