Kütahya Il Ve Ilçe Müftülükleri Deprem Bölgesinde

Kütahya Il Ve Ilçe Müftülükleri Deprem Bölgesinde

kütahya il ve ilçe müftülükleri deprem bölgesinde

09 Şubat 2023 - 18:00

Kütahya İl ve İlçe Müftülükleri Deprem Bölgesinde

Kütahya il Müftülüğü , il ve ilçe müftülüklerinden oluşan 10 ekip, 12 minibüs, 1 cenaze nakil ve yıkama aracı ile 105 kişiden oluşan personelle Hatay iline bağlı İskenderun ilçesinde 8 şubat çarşamba günü 09.00 itibarı ile göreve başladı.

İskenderun ilçesindeki cenaze hizmetleri ile manevi destek hizmetlerinin koordinasyonunu Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş yönetiyor.

Müftü Demirtaş yürütülen hizmetler ve çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Diyanet İşleri Başkanlığımız il müftülerini görevlendirdikten sonra 105 kişiden oluşan ekibimizle İskenderun ve Kırıkhan ilçelerinde görevlendirildik. İskenderun İlçesinde yüzlerce bina ve enkaz var. Enkazdan çıkartılan vatandaşların defni için ekiplerimiz yoğun gayret gösteriyor. En yoğun defin, İskenderun Çankaya Mezarlığında oluyor. Ekibimiz günlük 18 saat 3 vardiya halinde çalışıyor. Görev alanında cenaze techiz-tekfin konusunda sistematik 4 hizmet veriliyor . Gerekli işlemler tamamlandıktan sonra ekiplerimiz ;

1 Cenaze Teyemmüm Ekibi ,

2 Cenaze Namazı Ekibi,

3 Defin Ekibi,

4 Manevi Destek ekibi şeklinde hizmet veriyor.

Camilerde Kalınıyor...

İskenderun ilçe merkezindeki 100 camiden 85 tanesi ağır hasarlı veya kullanılmaz halde. 15 camide problem yok. Vatandaşlarımız tarafından bu 15 camide kalma imkanı mevcut ve kalıyorlar. Ekiplerimiz onlarla konuşuyor, sohbet ediyor, manevi destek sunuyorlar.

İskenderun Teknik Üniversitesi Kampüs Camii yanında TDV Genel Merkezi tarafından gönderilen MOBİL ikram aracı vatandaşa sıcak yemek ve kahvaltı veriyor. Bu camide geceyi geçiren yüzlerce kişi var. Buradaki spor salonları, GSB Yurtları ve Milli Eğitime bağlı zarar görmemiş yurt ve okullarda kalma imkanı var.

Yardımlar Gelmeye Devam Ediyor...

Diğer taraftan devletimiz ve hayırseverler tarafından gönderilen ayni yardımlar İskenderun bölgesinde iki noktada toplanarak, mahallelere gönderiliyor. Ekiplerimiz bu hizmetlere de destek veriyor. Afad ve diğer arama-kurtarma çalışmaları çok yoğun devam ediyor. Normal bir binanın enkazını kaldırmak bile günlerce sürebiliyor. Buradaki enkazlarda ölen veya yaralanan insanlar olması sebebi ile itinalı bir çalışma yapılması gerektiği için süreç uzuyor.” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...