Kütahya Müftülüğü’nde Devir Teslim Töreni Gerçekleşti

Kütahya Müftülüğü’nde Devir Teslim Töreni Gerçekleşti

kütahya müftülüğü’nde devir teslim töreni gerçekleşti

03 Haziran 2020 - 18:00

Kırklareli Müftüsü iken Kütahya Müftülüğü görevine atanan Hüseyin Demirtaş yeni görevine devir teslim töreni ile başladı.

Kütahya Müftülüğü Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törene pandemi kısıtlaması sebebi ile İlçe Müftüleri ve Kütahya Müftülüğü daire personeli katıldı. Program Âlipaşa Camii Uzman İmam-Hatibi Şükrü Uymaz’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kütahya Müftülüğü’nden Gaziantep İl Müftülüğü’ne atanan Dr. Hüseyin Hazırlar devir teslim töreninde yaptığı veda konuşmasında; Kütahya’ya gelmekten, Kütahya hizmet etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirerek “İnsanın şehirlerden yana, mesai arkadaşlarından yana nasibi vardır. Üç yıldır görev yaptığım şehirde, aşkla şevkle heyecanla kalbimiz mutmain bir şekilde görev yaptık ve görevimizi de yeni il müftümüze huzur içerisinde teslim ediyoruz. Bulunduğumuz yerde yüz akı ile hizmet etmek büyük bir nimettir. Bu vesile ile bu hayırlı hizmetlerde bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. İlimize atanan Hüseyin Demirtaş Hocamıza da başarılar diliyorum” diye konuştu.
Kırklareli Müftülüğünden Kütahya Müftülüğüne atanan İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş devir teslim töreninde yaptığı konuşmada her görev değişiminin bir hicret olduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti; “Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla..

Bizleri din hizmetlerinde istihdam eden,  din-i mübin-i İslâm’a, Kütahya’lı kardeşlerimize İl Müftüsü olarak hizmet etme şerefini bahşeden Yüce Rabbimize hamd-ü senalar  ediyorum.

Ümmeti olmakla şerefyab olduğumuz sevgili peygamberimiz Muhammed Mustafa Aleyhisselatu vesselam başta olmak üzere Hak ve Hakikat dini İslamı, insanlara tebliğ eden ve  insanlığın yolunu aydınlatan bütün peygamberlere sonsuz salat ve selam olsun!

Değerli Hazırun,

Kütahya  İl müftülüğüne atanmam  münasebeti ile düzenlenen  devir-teslim  merasimine katılımızdan  ötürü kıymetli  meslektaşım   Hüseyin Hazırlar beyefendi  başta olmak üzere  hepinize ayrı  ayrı teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı  sunuyorum.

2 Haziran 2020 tarihi itibarı ile huzurunuzda   şahid olunan merasimle bu büyük  emaneti ve sorumluluğu üzerime almış bulunuyorum.

Bu öyle bir emanet ki, bir taraftan dünyamızı öbür taraftan ahiretimizi, diğer taraftan da dini ve milli güvenliğimizi içerisinde barındırmaktadır.

Güvenlik meselesi diyorum, Zira son yıllarda yaşadığımız nice olaylar din güvenliğinin ve doğru dini bilginin ne kadar önemli olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

 

Değerli Kardeşlerim,

Kütahya ilimiz Nüfus olarak 38. Sırada olmasına rağmen 1190 camisi ile Türkiye sıralamasında 27. Sırada bulunmaktadır. Aynı şekilde Kur’an Kursları ve hafızları ile de ön sıralarda yer almaktadır. Bu dini gelişmişlik, hem hayırsever halkımızın dindarlığı hem de burada görev yapan başta müftülerimiz olmak üzere hocalarımızın özverili çalışmalarının neticesidir.

Bu vesile ile Kütahya ilimizde ve ilçelerimizde,  kuruluşundan günümüze kadar il ve ilçe müftülüğü görevlerini  ifa eden bütün müftülerimize hizmetleri için teşekkür ediyorum. Bu teşkilatta görev yapan başta mihrap gönüllüsü kardeşlerim  olmak üzere her kademedeki  teşkilat mensuplarımıza, din hizmetlerini destekleyen hayırseverlere, camiye cemaat olan, olmayan  ama dinini seven, milletini, vatanının seven, değerli Kütahyalı kardeşlerimize teşekkür ediyor, muhabbetle selamlıyorum. Ölenlere rahmet, kalanlara sıhhat ve  afiyet diliyorum. 

Değerli Kardeşlerim,

Kurum olarak en temel vazifemiz, değerli halkımızı iman, ibadet, ahlak konularında aydınlatmak,  Kur’an Kursları vasıtası ile halkımıza temel dini bilgileri vermek, Kur’an-ı Kerimim usulüne uygun olarak okunmasını,  okutulmasını ve anlaşılmasını  sağlamaktır.  Camilerimizde  hem ibadet hizmetlerini yönetmek, hem de vatandaşımızı en güzel şekilde kendisi ile çevresi ile ve nihayetinde Rabbisi ile huzurla bir bağ ve iletişim kurmasına vesile olmaktır.

Toplumumuzda birlik ve beraberlik ruhunu, dayanışma ruhunu geliştirmektir. Gazi ve şehitlerimiz, yaşlılarımız, hastalarımız, engellilerimiz, fakir ve muhtaçlarımızla yakından ilgilenmektir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizle ve ailelerimizle çok yakından temaslar kurabilmektir.

İlimiz ve ilçelerimizde ihtiyaç duyulan yerlere cami ve Kur’an Kursları açmak için çaba sarf etmektir.

Kıymetli Kardeşlerim,

2017 yılında Değerli İl Müftümüz ile birlikte aynı dönemde il müftüleri olarak illerimize atandık. Saygıdeğer müftümüz Dr. Hüseyin Hazırlar beyefendi, gerçekten Kütahyay’ı diyanet hizmetleri açısından geleceğe hazırlamış. Çok önemli projeleri başlatmış, birçoğunu bitirmiş. Bu harika hizmetleri için kendisine ve destek olan kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun diyorum..

Şuna inanıyorum ki, gerçekten görevini özveri ile yapan, dürüst, çalışkan, adil idareciler muhacir ruhludur. Bu tür hizmet veren kardeşlerimizin 3-4 yılda bir tayin olmaları sebebi ile ben muhacirlere benzetiyorum. Tıpkı Hz. İbrahim Aleyhisselamın yaptığı yolculuklar ve yaşadığı muhaceretler gibi düşünüyorum.. Eğer görevlerini dini mübini islam için yapıyorlar ve sırf Allah rızasını gözetiyorlarsa bu böyledir.

Hz. İbrahim peygamber gibi ve onun yolculukları ve muhaceretleri gibi..

O büyük Peygamber bir yolculuğunda şöyle demiştir:
“ ve kale inni muhacirun ila Rabbi..   ”
" İbrahim dedi ki :" Ben Rabbimin emrettiği yere muhacir olacağım , (hicret edeceğim). Şüphesiz O, Azizz ve Hakim'dir." (Ankebut, 26) .

Bugün Hüseyin Müftümüz hizmetini yaptı, çalıştı, gayret etti. Hizmetleri bitirdi. muhacerete başladı.. Diğer Hüseyin de aynı şekilde Kırklarelinde hizmetini yaptı .. O da muhaceretini yaptı. Kütahyaya geldi.

İnanarak Diyorum ki;
“Biz Muhacir olursak, Kütahya bize Ensar olacaktır.”

Evet,

Modern Türkiye Cumhuriyetinin müstesna şehri, Kuruluş ve Kurtuluşun Vilayeti, Selçuklu ve Osmanlının en nadide eserlerini barındıran kadim kültür ve medeniyet şehri, "Dindar Kütahya'da kıvamlı hizmetler yapabilmenin heyecanını yaşıyoruz.

Mutluuz ve umutluyuz..!
Diyorum ki, Kütahyamız, 7 vilayete komşudur. İnşaallah Müftülük Külliye Projesinin bitirilmesi ile birlikte 7 bölgeye ışık saçma vizyonu ile Diyanet hizmetlerinin en güzel şekilde icra edildiği illerin başında gelecektir.

Değerli Dostlar,

İş ve görev anlayışımızda İl Müftüsü olarak, müftü yardımcılarımla,  ilçe müftülerimizle ve mihrap gönüllüsü hocalarımla ve tüm çalışanlarımızla birlikte takım çalışması yapacağız. Komisyonlar halinde toplantılar yapıp, beklenti ve önerileri alacağız. İstişareler yapacağız. Doğan kuşu gibi hedefi göreceğiz, kartallar gibi harekete geçip sonuca gideceğiz.. Samimi olacağız, işi bilip, işi bitireceğiz inşallah..

Başta sayın Valimizin riyasetinde, Belediye Başkanımız  olmak üzere   kurum  amirleri, Üniveristemiz, Eğitim Merkezimiz, STK temsilcileri ve muhtarlarımızla yakın işbirliği yapacağız. İlimizin milletvekilleri ile her zaman yakın temas halinde olacağız.

Değerli Kardeşlerim,

Hizmet yolculuğumuzda yüzümüz hep ileri bakacak ama daima şoförün dikiz aynasına bakması gibi geleneğimizle güçlü bir bağ kurup modern dünyanın vesilelerinden istifade edeceğiz.
-Hizmetlerimizde 3 husus daima ön planda olacaktır:

Eğitim- İyilik- Kültür

Şimdi  kısa ifadeler  halinde, irşad ve hizmet anlayışımızı , perspektifimizi belirtecek cümleleri ve yol haritamızı ortaya koyacak prensiplerimizi  sizlerle   paylaşmak istiyorum..


 Öncelikli olarak hedefimiz: KIVAMLI DİN ALGISI -KIVAMLI HİZMET-

 KIVAMLI İNSAN KIVAMLI TOPLUM teması ile ve  Ümmeti Vasat vizyonu ile hareket edeceğiz.. (ifrat ve tefritten uzak, dengeli ümmet şuuru öne çıkacak..

● Işığımız :
1 Kitap  2  Sünnet   3 Akıl   4 Vicdan olacaktır.

> Kırmızı Çizgilerimiz :
▪ Tekfir etmemek
▪ Şiddet dilini kullanmamak
▪ Şahıscılık yapmamak
▪ Ötekileştirmemek
▪ İslam dininin ana çizgisinden ayrılmamak


> İlkelerimiz :
▪İmanda > Tahkik
▪Amelde> İhlas ve Samimiyet
▪Davranışlarda > Merhamet
▪Hal ve Gidisatta > Istikamet
▪Tavır ve Tarzda > Aklı Selim Kalbi Selim Zevki Selim
▪Dua ve Tazarruda > Tefekkür Teşekkür Takdir
▪Akıbet ve Gayede> Allah Rızası ve Dareyn Saadeti

PROJELERİMİZ

1- Başta Müftülük külliyemiz olmak üzere Önceliklerimizi tamamlama (Acil Eylem Planı)

2- İnsan Odaklı Akıllı Yönetim Gelişim Sistemi
3- Stratejik İrşad Yönetim Gelişim Sistemi
4- Dokun Hayata Projesi (Sosyal Açılımlı Din Hizmetleri Yönetim Sistemi)
5- Sosyal Medyada İçerik Üretme Yönetim Sistemi
6- Değerli Nesiller Projesi

Değerli Kardeşlerim,

Görevde olduğumuz müddetçe Kütahyamızın   her köşesinde, camilerimiz başta olmak üzere çarşıda, pazarda, kahvede vesaire insanın olduğu her yerde biz de olacağız. Dini mübini islamın  rahmet yüklü mesajlarını ulaştırmadığımız hiçbir kesim bırakmamak için gayret edeceğiz inşallah.

Konuşmamın son bölümünde Sevgili Peygamberimizin hicret öncesi okuduğu dua formundaki ayetlere yer vererek konuşmamı hitama erdirmek istiyorum:

“Gireceğim yere dürüstlükle girmemi, çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla. Bana tarafından hakkıyla yardım edici bir kuvvet nasip eyle” ya Rabbi.

Bu duygu ve düşüncelerle yeni hizmet döneminin  ülkemiz, milletimiz, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Bu uğurda olanca gücümüzle çalışırken, Müftülük teşkilatı olarak Cenâb-ı Hakk’ın inayetinin hep bizimle birlikte olmasını, bizi mahcup   etmemesini diliyorum.

Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Selam ve dua ile kalın.. 2 Haziran 2020

Program Tavşanlı İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy’un yapmış olduğu dua ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri