Kütahya Müftülüğü Yemen’e Sessiz Kalmadı

kütahya müftülüğü yemen’e sessiz kalmadı

26 Aralık 2018 - 18:01

Kütahya İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubemiz tarafından “Yemen'i kardeşlik yaşatsın” sloganıyla kermes düzenlendi.

Sevgi Yolu'nda gerçekleşen ve gelirinin Yemen'deki savaşta zarar gören Yemenlilere gönderileceği kermese, vatandaşlar ilgi gösterdi.

Kermes kapsamında ilimiz genelindeki Kur'an Kursu öğreticilerimiz, öğrenciler ve hayırsever vatandaşlar tarafından hazırlanan yiyecekler kurulan stantlarda satışa sunuldu.

Yemen’e destek olmak amacıyla bir araya geldiklerini belirten İl Müftümüz Hüseyin HAZIRLAR, “Yemen kan ağlıyor. Yemen’de açlıktan 11 milyona yakın insan büyük bir ızdırap ve çile içerisinde. Anadolu insanımız tarih boyunca mazlumun yanında yer almış necip bir millet. Bugün de Kütahya olarak o kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için “Yemen’i kardeşlik yaşatsın” düsturuyla yola çıktık ve bir kermes düzenledik” dedi.

Kermesin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Kütahya Valisi Ömer TORAMAN' da, Kütahya’nın Yemen konusunda da duyarlılığını gösterdiğini belirterek “Gücümüz yettiğince lokmamızı paylaşacağız. Her zaman, her yerde Kütahya’mız öncü olmuş. Bugün de Yemen’e yardım konusunda Kütahya’mız kendi duruşunu göstermiş olacak” dedi.

İl Müftü Yardımcıları Mehmet ARSLANER, Mehmet UZUNCA, Mustafa KARAMAN ve Tuğba ANATOPRAK ile her kademedeki müftülük personelimizin katıldığı ve Kütahya' lı hemşerilerimizin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan ERTAŞ ile AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Ahmet Sami KUTLU da katıldı.

Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...