Kütahyada Mevlid-i Nebi Coşkusu

kütahyada mevlid-i nebi coşkusu

11 Kasım 2019 - 18:03

2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Kütahya Müftülüğü tarafından "Peygamberimiz ve Aile" konulu konferans düzenlendi. Hezar Dinari Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa; Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Kütahya Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, Vali Yardımcıları Mustafa Güney, Ali Bezirgân, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar daire amirleri, STK Temsilcileri ve din görevlileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, “İnsanlığa sunabileceğimiz, medeniyetimizin güzelliklerini sonraki nesillere aktarabileceğimiz en önemli kurum aile kurumudur. Bizi biz yapan değerlere sahip çıktığımız zaman aile yuvalarımız cennetin yeryüzündeki şubeleri olacaktır. Ailemizde huzuru, sevgi ve merhameti inşa edebilmek için Allah rasulü bizler için en güzel örnektir. Efendimizin inşa ettiği o muhteşem yuvaya bizim medeniyetimiz, huzurun hâkim olduğu ev anlamında hane-i saadet demiştir. Bu sebeple Peygamber Efendimizin örnekliğinden alacağımız çok şey var. ” dedi.

“Peygamberimiz ve Aile” konulu konferansını sunan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN “Dünyadan maksat, cenneti kazanmaktır. Dünyadan maksat, elbette ki Allâh (c.c.)’ın rızâsını kazanmaktır. Önümüzde ebedî bir hayat var. Ahiret âlemi için hazırlığımızı bu dünyada yapmamız gerekiyor. Kur’ânî yaşantıyı hayatımızın merkezine ne zaman koyacak, ne zaman Kur’an’la nefes alıp, Kur’an’la nefes vereceğiz?” diye konuştu. Evliliğe adım atarken doğru soruyu sormak gerektiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen; “El ele, yürek yüreğe yolculuğa çıktığım bu delikanlı, bu hanım kızla cennete ulaşır mıyım, ulaşamaz mıyım? Sorusuna cevap aramamız gerekir. Dünya ve ahiret saadetini elde edebilmek için Cennet arkadaşı olacak eşler aramalıyız. Cennet arkadaşı olacak eşler bulmalıyız. Kendimiz de eşlerimiz için cennet arkadaşı olmalıyız.  Eşlerimizin değerini bilmeli onların Allah (c.c.)’ nın bir emaneti olduğunu unutmamalıyız.” diye konuştu.

Konferans, protokole gül dağıtımı ile sona erdi.

Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...
Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi