MÜSLÜMAN ZENGİN OLMALI


Bu işte bir terslik var? Düşünüyorum, düşünüyorum yok arkadaş bu işte gerçekten bir terslik var??? Erdoğan Demirören beyin vefat haberi televizyonlara son dakika haberi olarak düşünce, taziye için gelen hanımefendilerin Ramazan ayında olmamıza rağmen gayri İslami giyiniş ve tavırları beni İslam bu ülkenin zenginlerine gelmeyecek mi, ne zaman gelecek diye sordurttu. 
İslam ve zenginlik üzerine düşünürken aklıma Hz. Aişe annemizin Efendimiz sav i Hz. Hatice annemizden kıskanması ve Fahri Kainatın “o beni malıyla destekledi” diye cevabı geldi. Öyle ya Hz. Hatice annemiz dönemin Mekkesinin önemli iş kadınlarındandı, Efendimiz sav de onun kervanında çalışmış dürüstlüğü ile annemiz ile ilk temas böyle kurulmuştu. 
Sahi Hz. Ebubekir denince aklımıza ne gelir ki? Elinde asa yamalı aba bir Hacı abi mi? Yooo öyle değil Hz. Sıddık da zengin bir adam hem de baya zengin. Onunla hayır yarışına girip malının yarısını verdikten sonra Sıddıki Ekberi bekleyen yani onunla atışabilecek Hz. Ömer için ne dersiniz??? Bu iki isim Hz. Peygamber sav in kayınpederi, iki çok zengin kayınpeder!!! Hz. Osman’ın zenginliğini söylemiyorum bile. O da Efendimiz sav e iki kere damat olan biri. 
Bize bu isimleri tasvir et deseler inanın “elinde asa sırtında yamalı aba” deyip dururuz, ama öyle değil işte. Kim yaptı bunu ?...
Hep söyleyip dururuz Hz Muhammed sav buyurdu ki “Veren el alan elden üstündür” ama nedense bize “ fakirlik övüncümdür” gelmiş. Zekat vermek şu kadar sevap, haccı yapmak bu kadar faziletli, kurban kesmek şöyle, sadaka vermek böyle...
İslam’ın beş temel şartında bile Kelime-i şehadeti ayrı tutsak yarı yarıya zenginlik var. Hac ve Zekat malum zengine farz. Bütün bu gerçekler var da niye “zenginlik” kötü sayılmış??? İpin hesabını veremeyen fakirin hikayesi çağları aşa aşa bize gelmiş de hiç mi iyi zengin yok be kardeşim. 
Var da anlatılmamış ki!!!
İmamı Azam kumaş tüccarı mesela, İmam Malik de çok zengin biri. Nedense bu zenginlik – fakirlik işi bize doğru anlatılmamış. Fakirliği seversek cennete zenginliği istersek cehenneme sürüklenecegimiz kazınmış beynimize...
Yok be kardeşim böyle olmamalı. Mütedeyyin zenginlerimiz olmalı hem de çok zenginlerimiz. Fakirliğe karşı savaşımız olmalı. Bu din fakirlik dini değildir kardeşim. Bu anlayış artık yıkılmalı. Holding sahibi, şirket sahibi multi milyonerlerimiz camilerimizde olmalı en düşük olanımızın evi arabası ve tıkırı yerinde olmalı vesselam.