MÜFTÜ HAYRİ ERENAY 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMINI KUTLADI


Tarsus Müftümüz Hayri ERENAY, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı


Müftümüz Hayri ERENAY: 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Bizleri daima barışın ve huzurun aydınlık yüzündeki karelerle buluşturmanız dileğiyle, tüm basın emekçilerinin basın bayramını en samimi duygularla kutlarım” değerlendirmesinde bulundu. 

Müftümüz Hayri ERENAY, mesajında, basın mensuplarının gündemi doğru ve tarafsız şekilde kamuoyuna aktarmak için her türlü şartlarda azimle çalıştıklarını belirtti. Müftümüz şunları kaydetti: 
 “Gazeteciler toplumun gören gözü duyan kulağıdır. Halkı bilgilendirme görevini gazeteciler yapmaktadır. Toplumun bilgi alma, yaşadığı dünyadan haber alma hakkı çok önemlidir. Toplum bilgilenme ihtiyacını ve haber alma hakkını gazeteciler eliyle kullanmaktadır. Ancak gazeteciler toplumu bilgilendirirken mutlaka doğru bilgi verme noktasında ki sorumluluğunun bilincinde olmalıdır. Gazeteciler bu görevlerini yaparken kişilerin, kamunun hak ve hukukunu çiğnemeden, bilgiyi kirletmeden, manipüle etmeden yalın ve sade şekliyle gerçeklerden ayrılmadan bu görevlerini ifa etmelidirler. Önümüze gelen belki bir sayfa belki bir sütun olarak görüp okuduğumuz bilgi ve haberin bin bir emek ve zorlukla ortaya çıktığının bilincindeyiz. Biz özellikle Diyanet camiası ve Müftülük olarak baktığımızda gazeteciler bizim vazgeçilmezimiz ve mesai arkadaşlarımızdır. Bizler tebliğ ve irşat görevimiz olan din hizmetlerini halkımıza ulaştırırken saygıdeğer basın mensuplarımızın bizlere bu zamana kadar verdikleri çok değerli katkı ve desteklerle bu görevimizi yerine getirdik. Bu anlamda bütün basın camiasına verdikleri destekler dolayısıyla teşekkür ediyor, bundan böylede aynı uyum ve birliktelikle halkımıza hizmet etmeye devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum. 
Gazetecilerimizin bu gününde halkımızı doğru bilgiye ulaştıran, gazeteciliği toplumun yararına ve haktan yana kullanan bütün kıymetli gazetecilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını gününü kutluyor, aileleri ile birlikte kendilerine esenlikler diliyorum. Ayrıca basın camiasında emek verip bu gün aramızda bulunmayan değerli gazetecilerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.