Hicri Takvim Mesaj Değil Hayalimiz Olsun


Yeni hicri yıl mesajları üst üste geliyor maşallah. Eskiden bilmezdik bile şimdi hiç değilse kutlama mesajları var, yetmez ama evet gibi bir şey bu. Kimseyi suçlama niyetinde değilim sadece hakikati ortaya çıkarmak istiyorum. 
Acayip bir dünyada yaşıyor Müslümanlar, Din ve Dünyaları çok farklı. Dayatılan bir dünya bu malesef. Takvimi, giyimi, ticareti, eğitimi ne bileyim her bir şeyi ikili Dini ve Kullandığı. Bu ikilik biter mi, açıkçası öyle bir gayret yok. Eskiden “Bir gençlik bir gençlik bir gençlik ...” diye ezberlediğimiz ünlü Necip Fazılın Gençliğe Hitabesi vardı oradaki idealler hedefler vardı sanki artık onlar nostalji oldu. 
Bizim bir hicri yıl derdimiz oldu evet ama alternatif yılbaşı içindi. Şöyle bir gayemiz nedense olmadı Miladi Takvime Hayır Benim Takvimim Hicri Takvim. Halbuki Ramazan, Zekat, Kurban, Hac, Mübarek Gün ve Geceler hep Hicri takvime göre belirlenir bu şaşmaz. Miladi takvim ise sadece Dünyevi işimize yarar maaş almak, vergi ödemek gibi. Halbuki miladi takvim tam bir takvim değildir yıl 365 gün 6 saatten ibarettir ve bunun için 4 yılda bir artık yıl uygulamasıyla Şubat 29 çeker ve o yıl 366 gün olur. Hicri takvim ise tam takvimdir her zaman 354 gündür değişmez. 
Artık bu konuyu tartışmanın zamanı gelmedi mi? Orucumuz, Zekatımız, Haccımız, Kurbanımız, Mübarek Gün ve Gecelerimizin takvimini Hicri takvimi kullanmayı hiç değilse hayalimiz olsun.