Diyanet Devrimi

Evet, Diyanet Devriminin farkında mısınız? Dünya hızla değişiyor Türkiye'de öyle. Bu değişimde Din çok önemli bir yere sahip  bunu kimse gözardı edemez, etmiyor da zaten. Papalık Konsilinin 1974 yılında aldığı bir kararla "artık din hizmeti kilise ile sınırlı değildir toplumun olduğu her yer bizim için kilisedir." Bu karardan sonra Cezaevi,Huzurevi, Hastane,Üniversite, Okul, Kreş vb yerlerde din hizmeti gözle görülür şekilde arttı. Resmi makamlar da bu faaliyete destek oldular çünkü Modernizm "bütün değerleri" tüketen bir canavardı artık.

Başta Avrupa'da başlayan bu gelişme kısa zamanda bütün dünyada yankı buldu. Fakat Türkiye'ye gelmesi siyasi sebeplerle geç oldu. Katı laiklik uygulamaları bu açılımın önündeki en büyük engeldi. Türkiye daha düne kadar dini gelişmeyi PKK terör örgütünden bile öncelikli mesele diye MGK kararlarına almış bir ülkeydi. Daha yakın zamana kadar Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Müftülüğün Kutlu Doğum faaliyetinde küçük kızlar ilahi söylemesi bile muhtıra sebebiydi.

Ve nihayet Türkiye de normalleşmişti. Artık Diyanet Devriminin zamanı gelmişti. Bu Devrim çok sessiz oldu, kimse fark etmedi bile.  Şimdi bu yazıyı okuyanlar bile ne devrimi? Devrim oldu da biz mi bilmedik? diyeceklerdir. Sosyal devrimler sessiz ve derinden gerçekleşir.

Sizi daha fazla merakta bırakmadan Diyanet Devriminin satır başları ile başbaşa bırakayım.

*Bütün camilerde öğlen ezanından önce vaaz veriliyor. (Zorunlu)

*4-6 yaş Kur'an Kurslarında on binlerce evladımız Din eğitimi görüyor.

*Bayan Kur'an Kurslarımızda yüzbinlerce kardeşimiz, ablanın, teyzemiz Din eğitimi görüyor.

*Camilerimizde ihtiyaç odaklı binlerce vatandaşımız Din eğitimi görüyor.

*Yaz Kur'an kursuna gitmemiş neredeyse vatandaşımız yok gibi.

*Aile ve Dini Rehberlik bürolarımız vatandaşlarımıza Ailevi konularda rehberlik yapıyor.

*Diyanet Gençlik Merkezleriyle binlerce gencimize milli ve manevi değerlerimiz kazandırılıyor.

*Yüzlerce bağımlı vatandaşımız Diyanetimizin çabalarıyla bu bataklıktan kurtuluyor

*Yüzlerce engelli kardeşimize ve ailesine Diyanetimiz tarafından moral eğitimleri veriliyor.

*Diyanetimiz Hastanelerde vatandaşlarımıza moral eğitimleri vererek acılarına ortak oluyor adeta onlara şifa oluyor.

*Cezaevlerinde binlerce vatandaşımız Diyanetimizin şefkatli eli sayesinde yeniden topluma kazandırılıyor.

*Diyanetimiz vatandaşlarımızın hayırlarına köprü olarak yurt içinde ve dışında ihtiyaç sahiplerine ulaşmalarını sağlıyor.

*Diyanetimiz sadece yurt içinde değil yurt dışında da insanlığın hizmetine koşuyor.

*Diyanetimiz milyonlarca Kur'an Kerim'i insanlarla ücretsiz buluşturarak büyük bir hizmeti yerine getiriyor. Kur'an artık her dile çevrilmiş durumda.

*Diyanet İslam Ansiklopedisi ile yüzyılın bilim ve kültür hizmeti gerçekleşmiş ve tercüme edilerek bu hizmet yaygınlaştırılıyor.

*Diyanet TV ve Radyo ile sahih dini bilgiyi yüreklere işliyor.

Kısaca Diyanet artık cami ve Kur'an Kurslarından ibaret değil. Diyanet artık toplum nerede Diyanet orada.