Derdimiz Din Dersimiz Din


Diyanet devrimleri yazımız camiamızda büyük takdir gördü. Hatta hocam şunları şunları yazmamışsın keşke yazsaydın deyip teyid edenler de oldu, hepinize teşekkür ediyorum.

Diyanet Devrimlerinin kesintiye uğrmaması için bilinsin istedim bu gayeyle yazdım. Hatta amacım bunlar yetmez Vatandaşlarımızın camilerimizle birlikte yaptığı Kur'an Kursu binaları asli gayesine dönsün İmam Hatip Ortaokulları Diyanetin uhdesinde buralarda gerçekleşsin. Böylece İmam Hatip okullarımızdaki öğrencilerimizin Kur'an okuma engeli ortadan kalksın özlenen kalite oluşsun. 

Seçmeli Kur'an ve Siyer dersi için bu dersler mecburi olsun ve bu derslere diplomasına bakılmaksızın Müftülüklerimizin görevlendireceği hocalarımız girsin. Bu derslerin bugün arzu edilen seviyede seçilememesinin en önemli sebebi dersi verecek öğretmen olmaması değil mi? Camiamızın STK ları nerede zira STK rica eder idare icra eder.

Bugün bizlerin en önemli derdi en başta Din Derdi olması gerekir. Din olmadan hiç bir şey olmaz çünkü. Yaşama gayemiz sadece bu çünkü. Bu gayeden zerre kadar sapamayız. Bir Müslümanın bundan başka meselesi yoktur olmamalıdır. 

Din kaim oldu mu önünde hiç bir mesele duramaz. Din olmadı mı, her şey en güzel olsa varlık gayesi yerine gelmez. Varlık gayemiz sadece RABBİMİZİN kulluk sözünü yerine getirmektir. 

Bu sebeple yeryüzünde Din sadece Allah'ın oluncaya kadar mücadele sürecektir, sürmelidir.  Bu yolda bıkkınlık, yorgunluk ve gafillik  affedilmez.  Çünkü "ölüm sana gelinceye kadar kulluğa devam et" diyen bir ilahi çağrı var.

Selam ve Dua ile...