Malatya’da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma...

Malatya'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Programları

15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü anma programları

16 Temmuz 2021 - 18:05

15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) kalkıştığı hain darbe girişiminin 5. Yıl dönümünde anma etkinlikleri kapsamında şehitler kabirleri başında anıldı.

Malatya'daki anma töreni, darbe girişimi esnasında Ankara Kızılay'da FETÖ'cü hainlerin kullandığı helikopterden açılan ateş sonucu şehit düşen Fuat Bozkurt'un Yeşiltepe Şehir Mezarlığındaki kabri başında düzenlendi. Buradaki törene Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İl Müftüsü Veysel Işıldar, askeri ve mülki erkan ile şehit yakınları katıldı. Protokol üyeleri şehidin mezarına karanfil bırakırken, İl Müftüsü Işıldar tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi.

Vali Aydın Baruş Şehit Fuat Bozkurt’un kabri başında yaptığı açıklamada; “15 Temmuz gecesi bizi içeriden vurmak isteyen hainler ve onların işbirlikçileri milletimize tankla topla uçakla saldırdılar. Bu kullandıkları top, tank ve mermiler milletimizin düşmana karşı savunulmamız için emanet ettiği, bölücü terör örgütüyle mücadele için teslim ettiği silahlardı. Çok büyük ihanete uğradık, ancak o akşam Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla ülkemizin dört bir tarafında caddelerde sokaklarda ve kamu kurumlarının etrafında toplanan vatandaşlarımızın eşsiz fedakarlığı, bugün kabri başında dua ettiğimiz Fuat Bozkurt gibi kahramanlarımızın sayesinde bu menfur saldırıyı Türk milleti büyük bir mağlubiyete uğrattı” dedi.

Ardından Vali Baruş ve beraberindekiler Yeşiltepe Şehir Mezarlığında bulunan şehitliği de ziyaret ederek vatan için canlarını veren Asker, Polis ve Kıbrıs Harekâtı şehitlerine dua ederek kabirlerine karanfil bıraktılar.

15 Temmuz Şehitleri Anma ve Demokrasi Gününde hain darbe kalkışmasının 5. yılında Malatya Valiliği tarafından kalkışmada şehit olanlar için tüm camilerde mevlit programı düzenlendi.  Mevlide il protokol üyeleri STK temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ve cami cemaati katıldı. Mevlid-i şerifin ardından İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın okuduğu dua ile program son buldu.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret