Malatya’da Aile Ve Dini Rehberlik Merkezinde Huzur Dersleri

Malatya'da Aile Ve Dini Rehberlik Merkezinde Huzur Dersleri

aile ve dini rehberlik merkezinde huzur dersleri

28 Mart 2019 - 18:06

Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali ERBAŞ’ın eşi Seher ERBAŞ Hanımefendinin ülkemiz genelinde başlattığı Huzur Dersleri programı, Sayın Valimiz Aydın BARUŞ’un eşi Nagihan BARUŞ Hanımefendinin himayelerinde 25.03.2019 Pazartesi günü Beşkonaklar Aile ve Dini Rehberlik Merkezinde icra edildi.

Müftülüğümüz tarafından düzenlenen, Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT’un konuşmacı olarak katıldığı, “Aileyi Besleyen Değerler” konulu Huzur Dersleri programına başta Nagehan BARUŞ Hanımefendi, Kaymakam ve yönetici eşleri, İl Müftümüzün eşi Şerife ÇİMEN,  İl Müftü Yardımcımız Fikriye ÖZKAN, Vaizlerimiz ile Aile ve Dini Rehberlik Merkezi görevlilerimiz katıldı.

Konuşmasına Diyanet İşleri Başkanlığının din hizmetleri çeşitliliğini ve alanlarını tanıtarak başlayan Daire Başkanı AKBULUT, Aile ve Dini Rehberlik Büroları ile faaliyetleri konusunda bilgi verdi. 81 il ve 294 ilçede Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının aktif olarak çalışmakta olup ülke genelinde başlatılan aile eğitimi projesiyle aile olma bilincinin gelişmesi ve aile ile ilgili istenmeyen durumların oluşmasına engel olmayı hedeflediklerini ifade etti.

Daire Başkanı AKBULUT, Rum Suresi 21. Ayetinde verilen mesajlara dikkat çekerek, insan için aynı özden eşinin var edilmiş olmasının Allah’ın varlığının delilerinden olduğunu belirtti. Eş olmanın anlamının eşlerin birbirlerine sükûnet sağlaması, iç huzuru ve dinginlik vermesi olduğuna, eşlerin birbirlerini huzursuz kılacak tutum ve davranışlardan uzak durması gerektiğine vurgu yaptı. Rum Suresi 21. Ayetteki meveddet ve rahmet ilkelerine vurgu yapan Daire Başkanı AKBULUT, meveddetin sevgi ve muhabbet anlamının yanı sıra ömür boyu sürecek bir duygu ve tavır olduğuna dikkat çekti. Ayet-i Kerimenin sükûnet oluşması ve devam etmesi için rahmet ilkesine de vurgu yaptığını belirten AKBULUT, bu üç ilkenin bulunduğu ailenin değerleri olan sağlam bir aile olacağını ifade etti.

Daire Başkanı AKBULUT’un yaşamdan verdiği örneklerle aileyi ayakta tutan değerlere dikkat çektiği sohbetin ardından kendisine Nagihan BARUŞ Hanımefendi tarafından hediye takdim edildi.

Huzur Dersleri programları belli aralıklarla Aile ve Dini Rehberlik Merkezimizde icra edilmeye devam edecektir.

Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda