Malatya’da Gençlerimizle Ift(ih)ar Ediyoruz Programı

Malatya'da Gençlerimizle Ift(ih)ar Ediyoruz Programı

gençlerimizle ift(ih)ar ediyoruz programı

22 Mayıs 2019 - 11:18

İl Müftümüz Veysel IŞILDAR, Battalgazi Gençlik Koordinatörlüğü 6. Grup Başkanı Necmettin CEYLAN tarafından 19.05.2019 Pazar günü Diyanet Gençlik Merkezi'nde “Gençlerimizle İft(ih)ar Ediyoruz” adlı program vesilesiyle gençlerle buluştu.

Program İl Müftümüz IŞILDAR’ın Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı. İftar yemeğinin ardından İl Müftümüz IŞILDAR, gençlere; “Sevgili gençler, genç kelimesi hazine, define anlamına gelmektedir. Dolayısıyla bir milletin veya kişinin en değerli hazinesi onun gençliğidir. Bir toplumun geleceği, yetiştirdiği gençlerle mümkündür. Gençlik dönemini iyi değerlendirmemiz gerekir. Gençliğimizin değerlendirilmesi için her türlü çaba sarf edilmelidir. Gençlerin iyi yetiştirilmesi, insanlığa çığır açacak ilim ve ahlakla örnek birer kişilik olarak yetiştirilmesi hepimizin üzerinde durmamız gereken en önemli vazifelerimizdendir. Gençliğimizi tehdit ve tahrip eden her türlü şeyden uzak durmamız gerekmektedir. Bunu da ancak eğitimle sağlamak mümkündür. Sizlerde çok çalışıp derslerinizde başarılı olmalı, anne-babanıza ve milletimize hayırlı bireyler olarak yetişmelisiniz” diyerek, Lokman Suresinde Lokman Aleyhisselam’ın oğluna verdiği nasihatlerin önemini anlattı. Sohbet soru cevap şeklinde devam etti.

Akşam namazının ardından Necip Fazıl Kısakürek Camii'nde cemaate vaaz eden İl Müftümüz, Teravih namazından sonra aralarında ASKON Malatya Şube Başkanı Mesut KARATAŞ ve emekli İmam-Hatiplerinde olduğu bir grup cemaatle Diyanet Gençlik Merkezi'nde sohbet etti.

Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı