Malatya’da Gençlerle Sabah Namazı Buluşması

Malatya'da Gençlerle Sabah Namazı Buluşması

gençlerle sabah namazı buluşması

19 Kasım 2018 - 18:05

"Gençlik Huzurda Buluşuyor Programı" kapsamında Malatya Gençlik Koordinatörlüğü organizasyonu ile KYK yurtlarında kalan üniversite öğrencileri, lise pansiyonlarında kalan öğrenciler ile K.Kursu öğrencilerimizin katılımıyla Necip Fazıl Kısakürek Camiinde Gençlerle Sabah Namazı  buluşması  gerçekleştirildi. Programa Malatya Valisi Sayın Aydın BARUŞ, İl  Müftümüz Ümit ÇİMEN, İl  Müftü Yardımcıları , STK Temsilcileri,öğretmenler  ve  vatandaşlar katıldı.

Programda Kuranı Kerim tilavetinden sonra  namazı kıldıran İl Müftüsü Ümit ÇİMEN namazdan sonra gençlere hitaben "Mevlidi Nebi Haftası "hakkında ve yapılacak etkinlikler konusunda bilgiler verdi.Bu senenin temasının "Peygamberimiz ve Gençlik "olduğunu ifade ederek; Gençlik geleceğimizdir.Doğru bilgi sağlam inanç ve güzel ahlak ile donanmış güçlü bir gençlik huzurlu toplumun temelidir.

Bu bakımdan milletimizin ve ülkemizin geleceği olan siz gençlerin iyi yetişmesi, bizleri bir araya getiren değerlere  sahip çıkması, milletimizin bin yıldır omuzlarındaki İlay-ı  Kelimetullah emanetinin bilincinde olması esasen bütün bunlara temel teşkil edecek olan sağlıklı din bilgisi ve dindarlığa sahip olması büyük önem arz etmektedir.

Sizler tarihe iz bırakmış, insanlığa insani değerleri ulaştırmış, islamın mütebessim çehresi olmuş muhteşem kültür ve medeniyet inşa etmiş bir tarihin çocuklarısınız.  Bu toprakların evlatlarının hâsılı milletimizin mutluluğu ve sevinci tüm islam coğrafyasının huzur ve mutluluğunu besliyor.

Bu bağlamda uzak ve yakın çevremizde islamofobi  ve islamı kötü gösterme gayretlerine hız  verildiği, islamofobinin değirmenine islam coğrafyasından suların taşındığı, her türlü malzemenin yine kendi  bünyemizden  tedarik  edilmeye çalışıldığı bu dönemde, temel  hedefi  dünya ve ahiret mutluluğunu temini olan İslam'ın; insanlığın özellikle gençliğin ufkuna -idrakine sunumu çok önemli bir sorumluluktur.

Bu nedenle bin yıldır bu topraklarda temelini atıp kıtalara ulaştırdığımız o muhteşem tarih-kültür ve medeniyetimizi besleyen Kur'an ve Sahih  sünnete dayanan "insan merkezli" ihya bakışlı din algı anlayış ve bakışımızı muhafaza ve güçlendirmemiz önemlidir" dedi.

Yapılan dua'nın ardından gençlere çorba ikram edildi. Vali Aydın BARUŞ  Diyanet Gençlik Merkezini de ziyaret ederek İl  Müftümüz Ümit ÇİMEN'den ve Gençlik Koordinatörü Feyza UÇAR'dan yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...