Malatya’da Il Müftülüğümüz Tarafından Düzenlenen...

Malatya'da Il Müftülüğümüz Tarafından Düzenlenen "yazımda Kardeşlik Var" Kampı Sona Erdi

il müftülüğümüz tarafından düzenlenen "yazımda kardeşlik var" kampı sona erdi

31 Ağustos 2022 - 18:05

Malatya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğümüz tarafından 12-14 yaş arası kız ve erkek gençlere yönelik yürütülen “Yazımda Kardeşlik Var” Gençlik Kampının kapanış programı gerçekleştirildi. Yaklaşık 100 gencin katıldığı 5 gün süren kampta; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yanı sıra dini ve ahlak değerler eğitimi verildi.

“Yazımda Kardeşlik Var” Gençlik Kampının kapanış programı Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi’nde gerçekleştirildi. Programda Ak Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve İl Müftümüz Veysel Işıldar gençlerin sevincine ortak oldu.

Kapanış programında konuşan İl Müftümüz Işıldar, “Diyanet İşleri Başkanlığımız çok güzel işler yapıyor. İl Müftülüğümüz Gençlik Koordinatörlüğü tarafından 12-14 yaş arası kız ve erkek gençlere yönelik “Yazımda Kardeşlik Var” adı altında bir haftalık gençlik kampını idrak ettik. Yapılan faaliyet gerçekten çok büyük. “Yazımda Kardeşlik Var” adı da çok orijinal. İki anlamı var yaz ayında kardeşlik, öbürü de kaderimizde, yazımızda kardeşlik var. Hem başlık hem de içerik olarak çok dolu dolu bir cümle. Malatya’da kışın da biz aynı yerde burada kamp yapmıştık. Kampın amacı; gençlerimizin manevi ve birlik değerleriyle donatılması, öz güveninin artırılması, ibadetlerin birlikte, cemaatle kılınması. Kampa yüksek derecede talep oldu. Yüksek derece de talep olması ne kadar önemli olduğunu anlatıyor. Malatya’mızda bunu başlattık inşallah devam ettireceğiz. Son 20 yılda gençlere verilen değer çok iyi. Geçmiş yıllarda camilerde 12 yaşının altında olan çocuklar varsa o cami görevlisi hakkında tutanak tutuluyordu. Şimdi o anlayış bitti. Şimdi anlayış gençlere, hazinelere sahip çıkmıyorsunuz diyen sisteme geçtik. Bu ortamı sağlayan herkesten Allah razı olsun.” Dedi.

Ak Parti MKYK üyesi Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise konuşmasında, “Yazımda Kardeşlik Var” cümlesinin üç güzel anlamı olduğunu belirterek, ”Diyanet İşleri Başkanlığımızın böyle bir programı organize etmesinde dolayı çok büyük mutluluk duyuyorum. Milli Eğitim Bakanlığımızın yaz dönemlerinde kullanmadığı okullarda, Diyanet İşleri Başkanlığımızın “Yazımda Kardeşlik Var” projesi çok güzel bir proje. Hocam, ‘Yazımda Kardeşlik Var’ın 2 anlamı olduğunu söyledi. Bence üçüncü bir anlamı daha var. Burası eğitim yuvası, burada çocuklarımızın değerlerle buluşmasını, değerleri öğrenmesine vesile oluyorlar. İlk emrimiz hem okuyorlar hem de yazıyorlar. İşte yazarken de yazdıkları her kelimeyi kardeşlik üzerine inşa etmeyi ve yazında kardeşlik var diye düşünüyoruz. Dolayısıyla 3 anlamı oluyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız geçmiş yıllarda ihmal ettiğimiz çocuklarımızın eğitimi üzerine çok daha yoğunlaşmış vaziyette. Gençlerimizin yetişmesinde öğretmeler gibi sizin de çok büyük emekleriniz var. Hem Milli Eğitim Bakanlığımızın hem de Diyanet İşleri Başkanlığımızın eğitim çok kıymetli diye düşünüyorum. İkisini aynı mekanda buluşturmak da çok büyük bir güzellik. Allah hepinizin yolunu açık etsin. Bütün yazlarınız, kışlarınız kardeşlik içerisinde geçsin.” Sözlerini kullandı.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir Araya Geldi
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir...