Malatya’da Il Müftümüz Hastanede Tedavi Gören Depremzedeleri Ve...

Malatya'da Il Müftümüz Hastanede Tedavi Gören Depremzedeleri Ve Diğer Hastaları Ziyaret Etti

il müftümüz hastanede tedavi gören depremzedeleri ve diğer hastaları ziyaret etti

29 Ocak 2020 - 18:06

İl Müftümüz Veysel IŞILDAR, 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ-Sivrice’de meydana gelen ve ilimizde de şiddetli olarak hissedilen deprem sonrası yaralanan ve İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde tedavi altına alınan depremzede vatandaşlarımızı ve diğer hastaları ziyaret etti.

28.01.2020 Salı günü yapılan ziyarette İl Müftümüze İl Müftü Yardımcımız Fikriye ÖZKAN, Turgut Özal Tıp Merkezi Manevi Rehberimiz Vaiz Süleyman MELİKOĞLU, Eğitim Uzmanımız Mehmet TÜRKER, Murakıbımız Ümmügülsüm BAYRAKTAR SALTIK ve TDV Şube Yöneticimiz Rıdvan ERDEM de eşlik etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve İl Müftülüğü olarak ilk andan itibaren bölgede depremzedelerin yanlarında olduklarını kaydeden ve depremde yaralanan kardeşlerimize ve diğer hastalara geçmiş olsun diyen İl Müftümüz IŞILDAR, “Cenab-ı Hak birliğimizi beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Vatanımızı, milletimizi, Alemi İslam’ı ve bütün insanlığı her türlü görünür, görünmez afetlerden, felaketlerden muhafaza eylesin inşallah. Cenab-ı Hak’tan yaralı kardeşlerimize acil şifalar, vefat eden deprem şehidi kardeşlerimize rahmet diliyorum. Cenab-ı Hak, gücümüzü, kuvvetimizi birlikte paylaşmayı, zor ve üzüntülü zamanlarımızda beraber olmayı bizlere nasip eylesin inşallah. Allah hepinizden razı olsun. Cenab-ı Hak tüm hastalarımızın yar ve yardımcımız olsun.”

“Hastaneler insanların duygularının en yüksek olduğu yerlerden birisidir. Özellikle hasta ve hasta yakınları zaman zaman üzüntü, sıkıntı, öfke ve ümitsizlik gibi tedavi süreçlerini olumsuz etkileyen duygulara kapılabilmektedirler. Bu gibi durumlarda hastalar zaman zaman bununla baş edebilme konusunda kendilerini yetersiz hissedebiliyorlar. Burada depremde yaralanan kardeşlerimizi ve diğer hastalarımızı ziyaret edip geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz ve moral motivasyon desteği sağlamaya çalışıyoruz. Hastane ortamında, hastalarımız, hasta yakınlarımız ve çalışanlarımızla görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Hastanelerde Manevi Destek Birimlerinde görevli arkadaşlarımızla birlikte onların yaşadıkları zor süreçte belirledikleri yeni yollarda onlara rehberlik etmeye çalışıyoruz. Görüşmelerimiz sırasında dinî argümanlarımızı ön planda tutuyoruz.” şeklinde konuştu.

İl Müftümüz IŞILDAR ve beraberindekiler son olarak yaralı ve hasta kardeşlerimize  çiçek takdiminde bulundu ve kendilerine eşlik eden Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Evren KÖSE’yi ziyaret etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi Için Söz Verdi.
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi...
Kayseri Il Müftülüğü Personeli Bayramlaştı
Kayseri Il Müftülüğü Personeli Bayramlaştı