Malatya’da Sayın Valimiz Istasyon Gençlik Merkezi Engelli...

Malatya'da Sayın Valimiz Istasyon Gençlik Merkezi Engelli Kur’an Kursunu Ziyaret Etti

sayın valimiz istasyon gençlik merkezi engelli kur’an kursunu ziyaret etti

27 Nisan 2019 - 18:06

Sayın Valimiz Aydın BARUŞ ve eşi Nagihan BARUŞ Hanımefendi, 25.04.2019 Perşembe günü Yeşilyurt İlçe Müftülüğü İstasyon Gençlik Merkezi Engelli Kur’an Kursunu ziyaret etti.

Ziyarette Valimiz ve eşi Hanımefendiye İl Müftümüz Ümit ÇİMEN ve eşi Şerife ÇİMEN, İl Müftü Yardımcımız Fikriye ÖZKAN ile Yeşilyurt İlçe Müftümüz Selami SAYIN eşlik etti.

Sayın Valimiz BARUŞ, İl Müftümüz ÇİMEN’den Kur’an Kursu hakkında bilgi aldı. İl Müftümüz ÇİMEN; Kursta İmam-Hatip Mehmet Nuri DURAN ve Kur'an Kursu Öğreticisi Sevim ÇANCI gözetiminde işitme ve görme engelli vatandaşlarımıza Kur'an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgileri dersleri verilerek engelli kursiyerlerin Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendiklerini, Öğreticilerin Arapça harfleri Türkçe olarak işaret diline çevirerek işitme engellilere öğrettiklerini,  ayrıca kursta engelleri nedeniyle pek çok dini bilgiden yoksun olan işitme ve görme engelli vatandaşımızın Kur'an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrenmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kursiyerler de bu mutluluğu Sayın Valimiz ve eşi Hanımefendiye öğrendikleri Kur’an-ı Kerim ve duaları işaret diliyle okuyarak gösterdiler.

Kurs hocalarının beden diliyle tercümesi sonucu İşitme engelli kursiyerlerle bir süre sohbet eden Sayın Valimiz BARUŞ, kursiyerlerin yaşadıkları sıkıntı ve zorlukları dinleyerek sorunları ve istekleri konusunda gerekli talimatları verdi.

Ziyaretin sonunda Sayın Valimiz tarafından görme engelli kursiyerlere beşer adet Braille Alfabeli Kur’an ve okuma kalemi hediye edildi.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret