Manisa’da Dereceye Giren Din Görevlileri ödüllendirildi

Manisa'da Dereceye Giren Din Görevlileri ödüllendirildi

manisa'da dereceye giren din görevlileri ödüllendirildi

21 Ekim 2021 - 18:10

Manisa  İl Müftülüğü, "2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren din görevlilerini ödüllendirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca "2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Bu kapsamda, Manisa'da; "Hafızlık", "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma", "Ezanı Güzel Okuma" yarışmalarında dereceye girenler ve Naht sanatını icra eden din görevlisi ödüllendirildi.

Dereceye giren din görevlileri için Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi Kültür Sitesi Lale Salonu’nda ödül töreni düzenlendi.

"Hafızlık" Yarışması Türkiye Finali Birincisi İlimiz Yunusemre İlçesi Aliağa Camii Müezzin-Kayyımı Selami ÇEVİREN’e ödülünü Vali Yaşar Karadeniz takdim etti.

İlimiz Kırkağaç İlçesi Karakurt Mahallesi Kurs Camii İmam Hatibi iken "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" Türkiye Finali Birincisi aynı zamanda "Ezanı Güzel Okuma" İl Birincisi Adem BİLGETAY ‘a ödülünü Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç  takdim etti.

Kadın Din Görevlileri Arası "Hafızlık" Yarışması İl Birincisi İlimiz Akhisar İlçesi Yeşilli Camii Kur'an Kursu Öğretisi Hatice ACAR ve "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" Yarışması İl Birincisi ve Bölge Temsilcisi İlimiz Alaşehir İlçesi Tepeköy Mahallesi Kız Kur'an Kursu Öğretisi Sümeyra TARIM ‘a ödüllerini Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım tadim etti.

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı