Manisa’da "çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip...

Manisa'da "çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip çıkıyorum" Projesi Tanıtıldı

manisa'da "çevreme duyarlıyım değerlerime sahip çıkıyorum" projesi tanıtıldı

14 Ocak 2022 - 19:24

Manisa’da “Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi” tanıtıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde hazırlanan “Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi” tanıtım toplantısı TDV Manisa Şubesi Kadın Aile ve Gençlik Çalışmaları Merkezinde gerçekleştirildi.
Ülke genelinde 48 il ve 187 okulda pilot olarak başlatılan ve çağın becerileriyle donanmış, bu beceriyi insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, milli, ahlaki, insani, manevi ve kültüre değerleriyle yaşantısını inşa etmiş, çift kanatlı bireyler yetiştirmek amacıyla hazırlanan projenin İstanbul’dan sonra en fazla okulun yer aldığı il olan Manisa’daki tanıtım toplantısına Manisa İl Müftülüğü Din Hizmetleri şube müdürü İsmail Çolak, MEM Din Öğretimi şube müdürü Ali Küçükçakır, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Faaliyetleri şube müdürü Özcan Pamuk, İl Gençlik Koordinatörü Osman Turgut Dilek, proje kapsamında yer alan 9 okul müdürü, rehber öğretmenler ve manevi rehberler katıldı.
Üç kurumun şube müdürlerinin açış konuşmalarının ardından MEM İl koordinatörü Tuba Babacan projenin tanıtımını yaptı. Projenin amacı, hedefleri, pilotlama ve hazırlık aşaması, çalışma alanlarından bahseden Babacan, rehberlik,sosyal kültürel etkinlikler, kültür şenlikleri, eğitim koordinasyonu, süreç takibi, değerlendirme süreçleri ve değerler çalıştayı hakkında detaylı bilgi verdi.
İl Müftülüğü proje koordinatörü aynı zamanda İl Gençlik Koordinatörü Osman Turgut Dilek ise, Manisa İl Müftülüğü’nün gençlik çalışmalarından bahsederek; “İnsanın yaratılış amaçlarından birinin de yeryüzünü imar etmek olduğunu, bunun için gönülleri imar etmek gerektiğini, gönülleri imar etmeden şehirlerin imar edilemeyeceğini, şehirleri imar etmeden ise yeryüzünün imar edilemeyeceğini, bu sebeple aslında her insanın bir mimar olduğunu, irfan geleneğimizde gönüller yapmanın önemli olduğunu söyledi. Bu proje ile gençlerin gönüllerini imar ederek şehirleri de imar etmiş olacaklarını ve imarı gerçekleştirebilmek için de iki önemli hususun olduğunu vurgulayarak bunlardan birincisinin emanet bilincini gençlere aşılamak diğerinin ise hulkun (ahlakın) halka (yaratılışa) uygun olması olduğunu söyledi. İki yönü bulunan projenin bu amaçlarla birebir örtüştüğünü; ‘Çevreme Duyarlıyım’ sloganıyla hayvanlara, bitkilere, canlı cansız bütün yaratılmışlara karşı duyarlılık kazandıracağını, ‘Değerlerime Sahip Çıkıyorum’ başlığıyla da milli ve manevi değerlerle donanmış gençler yetiştirilmesini kapsadığını vurguladı.
Katılımcıların projeye dair sorularının cevaplandırılmasının ardından toplantı üç kurumun iş birliği ile gerçekleştirilen atölye çalışmalarıyla son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir Araya Geldi
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir...