Manisa’da Diyanet Işleri Başkanı Prof.dr. Ali Erbaş Tüm...

Manisa'da Diyanet Işleri Başkanı Prof.dr. Ali Erbaş Tüm Müftü Ve Müftü Yardımcılarıyla çevrimiçi Toplantı Gerçekleştirdi

diyanet işleri başkanı prof.dr. ali erbaş tüm müftü ve müftü yardımcılarıyla çevrimiçi toplantı gerçekleştirdi

28 Nisan 2021 - 18:10

Diyanet İşleri Başkanlığının üst düzey yöneticilerinin de katıldığı toplantıda, Ramazanda yürütülen din hizmetleri ve yardım faaliyetleri değerlendirildi.

Diyanet İşleri Başkan Erbaş, toplantıda yaptığı konuşmada, toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, “Ramazan-ı şerifin rahmet günlerini idrak ettik. Mağfiret günlerini yaşıyoruz. Tekrar her birinizin Ramazan-ı şerifini tebrik ediyorum. Rabbimiz bu mübarek ayın sonunu her birimiz için her türlü azaptan kurtuluşa vesile eylesin.” dedi. 

Ramazan ayının müminlerin hayatına getirdiği sayısız nimetler ve güzelliklerin olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, “Tüm bunların karşısında bizlerin iki büyük sorumluluğumuz var;  Birincisi, bu ayın ve ibadetin getirdiği hakikatleri kalbimizde, hayatımızda ve ailemizde hakkıyla yaşamak.  İkincisi, başta aziz milletimiz olmak üzere insanlığın, Ramazan ayının feyiz ve bereketinden tam manasıyla istifade edebilmesi için, onlara rehberlik etmek. Bunun için canla başla çalışmak.” diye konuştu.

Başkan Erbaş, Ramazan ayının, Rahman ve Rahim olan Allah’ın Müslümanlara lütfettiği müstesna bir armağan olduğunu belirterek, “Gönüllere nezaket ve incelik kazandıran, insanları iyiliğe, erdeme ve güzel ahlaka yönelten bir mektep olarak Ramazan ayı, bizleri insafa, infaka, merhamete, adalete ve yardımlaşmaya davet eder. Her türlü günah ve hatadan hicret imkânı sunarak bizleri ilahi affa ve mağfirete eriştirir.” ifadelerini kullandı.

“Bugün insanlık Ramazan ayının getirdiği güzelliklere ve nimetlere muhtaçtır”

Ramazan ayının her yönüyle kişisel ve toplumsal yaralara merhem, acılara ilaç, hastalıklara şifa ve buhranlara deva vesilesi olduğunu dile getiren Başkan Erbaş, “Bugün insanlık tam anlamıyla Ramazan ayının getirdiği bu ve benzeri güzelliklere ve nimetlere muhtaçtır. Ve insanlığı, en yakınımızdan başlayarak muhtaç olduğu bu değerlerle buluşturmak, tanıştırmak bizim en önemli vazifelerimizden birisidir Hem insanlık vazifemiz hem kulluk sorumluluğumuz hem de yasal görevimizdir.  Rabbimiz muvaffak eylesin, yardım eylesin, mahcup etmesin.” şeklinde konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir Araya Geldi
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir...