Manisa’da Mevlid-i Nebi Haftasında üniversiteli Gençler Camide...

Manisa'da Mevlid-i Nebi Haftasında üniversiteli Gençler Camide Yarıştı

mevlid-i nebi haftasında üniversiteli gençler camide yarıştı

10 Ekim 2022 - 18:10

Manisa’da Mevlid Gecesi, camilerde düzenlenen programlarla idrak edildi.

Mevlid Gecesi münasebetiyle Manisa’da camilerde düzenlenen programlarda, Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, ilahiler ve mevlitten bahirler okundu, salavatlar getirildi ve dualar edildi.

Hazreti Muhammed'in doğum günü olan Mevlid Gecesi, Manisa’da camilerde düzenlenen programlarla idrak edildi.

Mevlit Gecesi dolayısıyla Hatuniye, Muradiye, Saruhanbey Camiilerinin de aralarında bulunduğu birçok camide mevlid programları gerçekleştirildi.

Manisa İl Müftülüğü tarafından, Celal Bayar Üniversitesi Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi içerisinde bulunan Kampüs Camii’nde gençlere yönelik program düzenlendi. Cemaatle kılınan yatsı namazının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Mevlid-i Şerif, ilahiler ve kasidelerle devam etti. İl Müftüsü Mustafa Soykök’ün gençlere hitabının ardından Yunusemre İlçe Müftüsü Mehmet Nedim Bakır dua etti. Salavatlar eşliğinde Sakal-ı Şerif ziyaretine gençler yoğun ilgi gösterdi.

Program sonunda İyilik Güzellik Gençlik Topluluğu tarafından bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmada gençlere Hz. Peygamberin hayatından, yaşadıkları şehrin tarihi ve kültürel özelliklerinden ve okudukları üniversiteleriyle alakalı genel kültür soruları soruldu. Dereceye girenlere ödüller verildi.

Cami programının ardından TDV Gençlik Kolları tarafından sıcak süt ikramı yapıldı.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri