Manisa’da Müftülükten Camiler Ve Din Görevlileri Haftası...

Manisa'da Müftülükten Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Vesilesiyle Tüm Personele Hediye Takdimi

müftülükten camiler ve din görevlileri haftası vesilesiyle tüm personele hediye takdimi

05 Ekim 2022 - 18:10

Manisa İl Müftülüğü Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında 17 ilçe müftülüklerinde görevli personelle bir araya geldi. İl Müftüsü ve müftü yardımcıları ilçeleri dolaşarak sembolik sayıda katılımcıya hediyelerini bizzat takdim etti.

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’nde gerçekleştirilen ilk programda konuşan İl Müftüsü Mustafa Soykök; “Bizler birbirlerine inanan, birbirlerine güvenen kardeşler topluluğuyuz. Ülkemizin maneviyat ordusuyuz. Cenabı Allah tıpkı geçmişte olduğu gibi, bin yıllardır Haçlı Savaşlarına, Moğol istilalarına rağmen fikri anlamda bu ümmeti zor durumda bırakan her türlü fitne fesat ve fücura rağmen, Abalan-ı Rum, Bacıyan-ı Rum, Ahi Evran, Ahmet Yesevi dervişleri, Mevlanalar, Yunus Emre’ler ve nice isimsiz kahramanlar bu toprakları İslam diyarı yapmak ve İslam diyarı kalması için nasıl mücadele etmişlerse şimdi biz de maneviyat ordusu olarak bir direnç gösteriyoruz. Toplumumuzun ahlaki anlamda değerlerini yitirmesine, bizi biz yapan değerlerden uzak kalmasına karşı bu topluma din hizmeti sunmak, manevi danışmanlık yapmak ve rehberlik etmek bizim en önemli ve en şerefli vazifemizdir. Hatalarımız kusurlarımız çok. Hz Mevlana’nın dediği gibi ; “Yüzde ısrar etme doksan da olur. İnsan dediğinde noksan da olur. Sakın büyüklenme elde neler var. Bir ben varım deme, yoksan da olur.” Ama biz hatalarımıza, kusurlarımıza, eksikliklerimize rağmen Allah rızası için çalışan bir kardeşler topluluğuz. Cenabı Allah mesleğimizi hakkıyla yapabilmeyi cümlemize nasip eylesin.” diye konuştu.

Soykök; “Sizler Peygamber mesleği icra ediyorsunuz. Bu görevde zorluk var, meşakkat var. Bu zorluğu yüklenen, toplumumuzun manevi hayatına rehberlik eden, din hizmetleri görevini her kademede samimiyetle ve fedakarlıkla deruhte eden kocaman gönüllü siz mesai arkadaşlarımın Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyor, Cenab-ı Allah’tan bereketli bir ömür ve muvaffakiyetler diliyorum. Rabbim hepinizden razı olsun. İyi ki varsınız.” diyerek sözlerini tamamladı.

Program sonunda katılımcılara Camiler ve Din Görevliler Haftası anısına tüm personelin isimlerine özel hazırlanmış anahtarlıklar hediye edildi.

Programa il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri, murakıplar, vaizler, imam, müezzin ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi Temaslarda Bulundu.
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi...
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı