Manisa’da Turgutlu Ilçe Müftülüğü Tarafından "cami,din...

Manisa'da Turgutlu Ilçe Müftülüğü Tarafından "cami,din Görevlileri Ve Vefa" Konulu Konferans Düzenlendi

turgutlu ilçe müftülüğü tarafından "cami,din görevlileri ve vefa" konulu konferans düzenlendi

07 Ekim 2021 - 18:10

Turgutlu İlçe Müftülüğü tarafından “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök konuşmacı olarak katıldı.

“Cami, Din Görevlileri ve Vefa” temalı konferansa; Kaymakam Ali YILMAZ, Manisa İl Müftüsü Mustafa SOYKÖK, İlçe Müftüsü Fethullah YAVUZ, İlçe Jandarma Komutan Vekili, kurum müdürleri, ilçe personeli ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program İlçe Müftüsü Fethullah Yavuz'un açış konuşması ile devam etti. Fethullah Yavuz haftanın teması olan vefaya vurgu yaparak "Din görevlilerimiz salgın sürecinde üstlendikleri sosyal sorumluluk ile milletimizin yanında olduklarını zor zamanlarda ne kadar önemli görevler üstlenebileceklerini gösterdiler. Bu vesile ile din görevlilerimizin ve Diyanet camiamızın haftasını tebrik ediyorum." dedi ogramda din görevlilerine hitap eden

Turgutlu Mesadet Özcan Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda din görevlilerine hitap eden İl Müftüsü Mustafa Soykök, "Sizler İslam’a hizmet etme şerefini ve nimetini yaşayan insanlarsınız. İnşallah bu hizmetleriniz hem dünyanızı hem de ahiretinizi mamur kılacaktır. Cenab-ı Allah'ın kuluna verdiği en büyük nimetlerden birisi mihrapta, Kur'an kursunda islam'ın, Kur'an'ın hizmetkarı olabilmektir. Din hizmeti aşkla, heyecanla gerçekleştirilebilecek bir hizmettir. Hep beraber bu hizmeti deruhte etmeyi, şehrimizin manevi neşesini, sevincini çoğaltabilmeyi Cenab-ı Allah bizlere nasip eylesin." dedi.

Program Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Hutbe Okuma Yarışması Ege Bölge Birincisi olan Kuşlar Mahallesi İmam-Hatibi Fahri AKTAŞ ve Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması İl Üçüncüsü olan Avşar Mahallesi Camii İmam-Hatibi Yunus Emre VURAL' a

çeşitli hediyeler taktim edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda