Manisa Il Müftülüğü Ve Yeşilay Manisa şubesi Iş Biriliği Ile...

Manisa Il Müftülüğü Ve Yeşilay Manisa şubesi Iş Biriliği Ile 98 Kişi Sigarayı Bırakma Kararı Aldı

manisa il müftülüğü ve yeşilay manisa şubesi iş biriliği ile 98 kişi sigarayı bırakma kararı aldı

09 Temmuz 2021 - 18:10

Bağımlılıkla Mücadelede Müftülük ve Yeşilay işbirliği ile 98 kişi sigarayı bırakma kararı aldı.

 

Manisa İl Müftülüğü ile Yeşilay Manisa Şubesi iş birliğinde, “Bu Ramazan Sigarayı Bırakıyorum, Hayatıma Yeni Bir Başlangıç Yapıyorum” sloganıyla sigarayı bırakma kampanyası başlatılmıştı.

Kampanyanın sonuç raporu doğrultusunda  Manisa Şubesi Yeşil Kitap Kahve ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, geçtiğimiz Ramazan ayında “Bu Ramazan Sigarayı Bırakıyorum, Hayatıma Yeni Bir Başlangıç Yapıyorum” sloganıyla sigarayı bırakma kampanyası başlatmıştık.  İki kurum iş birliğinde ülke çapında  örnek  teşkil eden bir  kampanyaya imza atmış olduk. İl ve İlçe müftülüklerimiz, Bağımlılıkla mücadele koordinatörlerimiz , Yeşilay ile iş birliği içinde kampanyayı yürüttüler, Ramazan ayı boyunca 662 kişi ile bire bir görüşme geçekleştirdiler. Dünya Sağlık Örgütü sağlığı: “Kişinin bedenen , ruhen ve manevi açıdan iyi olma hali” diye tanımlar . Meseleye bu açıdan baktığımızda  Bizim  İşleri Başkanlığı olarak , toplumumuzun manevi hayatına rehberlik etme sorumluluğunu anayasal bir görev olarak üstlenmiş din görevlilerimizce bağımlılıkla mücadelede manevi destek noktasında sorumluluğumuz ve görevimiz asla yadsınamaz. Bu görevimiz çerçevesinde bizler bağımlılıkla mücadelede Yeşilay ve Sağlık bakanlığı, Emniyet güçlerimizle iş birliği içerisinde kurumsal desteği sağlıyoruz. Ramazan ayında gerçekleştirmiş olduğumuz 662 kişi ile görüşme neticesinde 98 vatandaşımız bunun içinde bir kısmı din görevlimiz olmak üzere  Sigarayı bırakma noktasında bir irade ortaya koydular. Bu irade noktasında başvuru formu doldurarak sürece dahil oldular.

Soykök .” bu süreçte kampanyaya destek sunan tün din görevlilerine , Yeşilay yetkililerine ve basın mensuplarına özellikle kampanyamızı destekleyen Diyanet Habere teşekkürlerini iletti.

Sonrasında söz alan Yeşilay Manisa Şube Başkanı Salih Fulcun ise kampanyaya dair detaylı bilgiler paylaştı.

Sigarayı bırakma kampanyasındaki iş birliği dolayısıyla İl Müftülüğüne teşekkür eden Fulcun, din görevlilerinin bağımlılıkla mücadelede bizlere destek vermeleri ile yaptığımız çalışmalarda elde ettiğimiz başarılar artmıştır. Bu katkılarından dolayı il müftülüğünün tüm projelerinde desteğe hazır olduklarını belirtti.

Ardından geçtiğimiz Ramazan ayında “Bu Ramazan Sigarayı Bırakıyorum, Hayatıma Yeni Bir Başlangıç Yapıyorum” sloganıyla sigarayı bırakma kampanyasının sürecine değinen Fulcun , 622 danışan ile gerçekleştirilen görüşmeler bağımlılıklardan uzaklaştırılma aşamasında başlangıç olması adına  bizler için en önemli aşama diye ifade etti.

 

Sözlerini yineleyen Fulcun , Yeşilay merkezlerine başvurarak bağımlılıktan kurtulma iradesinin toplumda oluşması,  din görevlilerinin destekleriyle başvuruların artması ve  merkezlerimizde olması  sonuçların da olumlu olması adına güzel bir başlangıç oldu. Manisa’da ortaklaşa başlattığımız kampanya ülke genelinde olumlu bir etki oluşturdu.

Kampanyaya başvuran danışanlar Yeşilay’da yürütülen  psiko terapi yönetimi ile sigarayı bırakmış oluyorlar. Klinik psikologlarımızin desteği ile tüm başvuranların sigarayı tamamen bırakmalarını hedefliyoruz dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri