Manisa Il Müftülüğünden "depremzedelerle Etkili Iletişim...

Manisa Il Müftülüğünden "depremzedelerle Etkili Iletişim Metodları Semineri

manisa il müftülüğünden "depremzedelerle etkili iletişim metodları semineri

17 Şubat 2023 - 18:10

Manisa İl Müftülüğü tarafından olağanüstü haller, afet ve acil durumlarda sunulacak din hizmetleri ile manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinin verimliliğini arttırmak amacıyla “Depremzedelerle Etkili İletişim Metodları Semineri” düzenlendi.

İl Müftülüğü seminer salonunda gerçekleştirilen programın açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller; “Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) koordinesinde Türkiye'nin dört bir tarafından ve ilimizden deprem bölgesine afet yardım ve manevi destek çalışmaları devam ediyor. Müftülüğümüz Afet ve Acil Durum Komisyonu tarafından alınan kararlar doğrultusunda, gerek deprem bölgesinde gerekse ilimize gelen depremzede vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirdiğimiz Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetlerinin daha etkin ve verimli yürütülebilmesi için bir dizi seminer programları düzenledik. Alanında uzman doktor ve psikologlarımız tarafından gerçekleştirilecek bu seminerlerin, sahada hizmet eden din görevlisi arkadaşlarımız için verimliliği arttıracağına inanıyorum.” diye konuştu.

Programda, Manisa Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ümit Atman, Psikolog Ayşe Bitlisli ve Hemra Mamiyev tarafından “Afet Sonrası Psikososyal Yaklaşımlar, Kayıp ve Yas Sürecinde Psikolojik İlk Yardım, Depremzedelere Yaklaşım Becerileri” konularında seminer verildi. Manisa İl Müftülüğü ADRM Koordinatörü Sebahattin Göksu’nun “Afet Zamanlarında Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri” konulu sunumuyla seminer sona erdi.

Seminere il müftü yardımcıları, şube müdürleri, vaizler, manevi danışmanlar ve il müftülüğü personeli katıldı. Konuya dair seminerlerin belirli periyotlarla devam edeceği bildirildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı