Manisa Online Iyilik Buluşmasında Biraraya Geldi

Manisa Online Iyilik Buluşmasında Biraraya Geldi

manisa online iyilik buluşmasında biraraya geldi

10 Temmuz 2021 - 18:10

Manisa Online İyilik Buluşmasında Biraya geldi.
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde sürdürülen 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu'nun daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla
Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Plan ve Programlar Daire Başkanı Hatice KAHYAOĞLU'nun katılımıyla Manisa  genelinde tanıtım ve istişare toplantısı yapıldı.
Manisa İl Müftülüğü stüdyolarından çevrimiçi gerçekleştirilen buluşma, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 
Manisa İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya  açış konuşmasında “Strateji Geliştirme Başkanlığı Plan ve Programlar Daire Başkanı Hatice KAHYAOĞLU Online İyilik buluşmamıza Katılması ve  İl geneli kurban vekaletini tanıtmak amacıyla il ve ilçe müftülerinin ve  Başkanlığımız merkez yöneticilerinin bu organizasyona rehberlik etmesi hiç şüphesiz vekaletle Kurban organizasyonu daha başarılı kılmaktadır. “ dedi.
İl Müftü Yardımcısı  Tepekaya’nın açış konuşmasının ardından söz alan Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök , İl genelinde yürütülen faaliyetlere değinerek çalışma arkadaşlarına , ilçe müftülüklerine , katılımcılara teşekkür etti. Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, 2020 yılında Manisa olarak 5 bin 901 adet vekaletle kurban bağışı alarak Türkiye'de 4. Sırada yer aldıklarını, hedeflerinin 2021 yılında 6 bin 666 adet kurban bağışı olduğunu vurguladı."

Strateji Geliştirme Başkanlığı Plan ve Programlar Daire Başkanı Hatice KAHYAOĞLU  “Kültür ve Medeniyetimizde Vakıflar çok önemlidir. İslam medeniyeti vakıf medeniyetidir. Yeryüzünde İyilik Egemen oluncaya kadar yedi Kıtada insanlığa hizmet etmek için Türkiye Diyanet Vakfı  (TDV) kurulmuştur. 
“İnsanların en hayırlısı İnsanlara Faydalı Olandır.”
TDV İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır düsturuyla bütün  insanlığın hizmetinde olma gayesiyle çalışan bir iyilik hareketidir. Vakıf geleneği İslam medeniyetinin bir hediyesidir.  Diyanet İşleri Başkanlığı’nın (DİB) faaliyetlerine destek olmak din hizmetlerinin daha geniş kitlelere ulaştırılmasını ve dini hizmetlerede görev alacakların yetiştirilmesiyle kurulan kurulan TDV bugünülkemizde 1003 şubesi dünyanın 149 ülkesinde Eğitimden Kültüre Sosyal ve hayri hizmetlerden Dini hizmetleri desteklemek ve uluslararası vakıf faaliyetlerine kadar geniş bir alanda çalışmalar yapan büyük bir sivil toplum kuruluşudur. “ dedi. 
 Ardından Kahyaoğlu 
Vekaleten kurban programının amaçlarına değinerek;
Kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olunması,
Kurban etlerini daha fazla ihtiyaç sahibine ulaştırılması,
Müslüman kardeşlerimizle bayram sevincini ve mutluluğunu paylaşılması,
Mazlum, mağdur ve muhtaçlarla kardeşlik bağımızı bu sayede  kuvvetlendirilmesini ,
Kurban Kesimi ve Dağıtımı  ve Kurban bağışlarının kabulü konularında Online iyilik buluşmasına katılan din görevlilerine bir sunum gerçekleştirdi. 
Programın sonunda ilçe Müftülerinin vekalet yoluyla kurban organizasyonunda hedefleri, soru, sorun ve önerilerini dinleyen DİB Daire Başkanı Hatice Kahyaoğlu Programa katılanlara teşekkür ederek başarılar diledi.

Milletimizin emanetleri kurban vekaletlerini saha uzmanlarımız ve görevlilerimiz nezaretinde dini esaslara uygun bir şekilde keserek ülkemiz başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi Temaslarda Bulundu.
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi...
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı