Manisalılar Depremzedeler Yararına Düzenlenen Kermeste "tek...

Manisalılar Depremzedeler Yararına Düzenlenen Kermeste "tek Yürek" Oldu

manisalılar depremzedeler yararına düzenlenen kermeste "tek yürek" oldu

26 Şubat 2023 - 18:10

Manisa İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Manisa Şubesi Kadın Kolları tarafından depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere kermes düzenlendi. Kermesin açılış töreni Vali Yaşar Karadeniz ve Eşi Zehra Karadeniz tarafından yapıldı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizi derinden sarsan iki büyük depremin ardından devlet millet el ele vererek yaraları sarmaya devam ediyor. Bu kapsamda Manisa il Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Manisa Şubesi görevli ve gönüllüleri işbirliğinde kermes düzenlendi. 3 gün boyunca devam edecek olan kermesin açılış törenine Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ve eşi Zehra Karadeniz, Manisa İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kavas, KADEM Manisa İl Temsilcisi Dr. Ümit Atman, İl Müftü Yardımcıları, ilçe müftüleri, İlçe Müftülükleri Kur’an Kursu öğreticileri ve öğrencileri, sivil toplum kurulu temsilcileri ve TDV gönüllüleri katıldı.

”Bizim böyle bir coğrafyada yaşamamızın nedeni millet olarak kenetlenmemizdir.”

Kermesin açılışını gerçekleştirerek emeği geçenlere teşekkür eden Vali Karadeniz: “Milletimiz çok büyük bir felaket yaşadı. Bu felaketin çok büyük özellikleri var. Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Adana gibi büyükşehirlerin ve nüfus yoğunluğunun olduğu bir bölgede gerçekleşen depremler sebebiyle 10 milyondan fazla insanımız bu depremden etkilendi. Milletimiz her zaman olduğu gibi bu depremde de büyüklüğünü gösterdi. Kenetlendi, bir araya geldi. İşini gücünü bırakıp destek olmaya çalıştı. Bizim millet olarak böyle bir coğrafyada yaşamamızın nedeni millet olarak kenetlenmemizdir. Manisa’ya da teşekkür ediyorum. İlk günden itibaren tüm halkımız bizi yardım konusunda yalnız bırakmadı. Yaraları sarmak için katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bu kermes de bu çorbada tuzumuz, katkımız olsun diyen insanlarımızın destekleriyle yapılıyor” diye konuştu.

“Ciddi bir seferberlik başlatıldı.”

Manisa İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller, “Asrın felaketi olarak adlandırılan bir büyük depremle karşı karşıyayız. Birçok insanımızı kaybettik. Yüzbinlerce vatandaşımız evini terk etti. Başka şehirlere gitti. Orada kalan vatandaşlarımız çadır kentlerde, konteynırlarda yaşam mücadelesine devam ediyorlar. Millet olarak ciddi bir seferberlik başlatıldı. Manisa’da da sayın valimizin önderliğinde camilerimizde, Kur’an kurslarımızda ciddi yardımlar toplandı. Belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız tarafından yardımlar toplandı ve toplanmaya devam ediliyor. Deprem bölgesindeki ve Manisa’ya gelen depremzedelere yardımcı olmak amacıyla çalışmalar yürüttük. Bu kermes de bunlardan bir biri. Bu kermeste elde edilen gelirin tamamını depremzede kardeşlerimize bağışlayacağız. Kermesimize ürünüyle, emeğiyle, parasıyla, duasıyla katkı sağlayan tüm hayırseverlerimize, Manisalı kardeşlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Manisa İl Müftülüğü’nden 45 Milyon lirayı geçen destek.

Müftü Güller, Manisa İl Müftülüğü olarak ilk günden itibaren nakdi 15 milyon liranın üzerinde Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkez üzerinden AFAD’a teslim edildiğini, 30 milyon liradan fazla da ayni yardımların yapıldığını belirterek, sadece İl Müftülüğü olarak şu ana kadar 45 milyon liradan fazla bir yardımın yapıldığını kaydetti. Konuşmaların ardından Müftü Güller tarafından kermesin bereketli olması ve depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlar için dua edildi. Vali Karadeniz ve protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilerek kermesten depremzedeler yararına alışveriş yapıldı.

TDV Gönüllülerinden kermese anlamlı hediye

Kermeste ayrıca, TDV Gönüllüleri tarafından depremzedeler yararına üzerinde Türkiye haritası, ay yıldız ve “Türkiye Tek Yürek” yazılı pasta satışa sunuldu. Üzerindeki süslemelerin her birinin Diyanet personeli ve TDV gönüllülerini temsil ettiği ve özellikle depremin ilk anından itibaren binlerce Diyanet personelinin ve TDV gönüllüsünün canla başla sahada olduğunun anlatıldığı pasta, Ensar Vakfı Manisa Şube Temsilcisi Enes Karataş tarafından satın alınarak tekrar kermese hediye edildi.

Üç gün süresince devam edecek olan kermese halkın ilgisi yoğun oldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri