Mardin’de 37 Hafız Taç Giydi

Mardin'de 37 Hafız Taç Giydi

mardin'de 37 hafız taç giydi

15 Kasım 2022 - 18:15

Mardin Artuklu İlçe Müftülüğüne bağlı Abdulkadir Menci Duyan Yatılı Kız Kur'an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan 37 öğrenci için "Taç Giyme ve Hafızlık Belge Takdim Merasimi" düzenlendi.

Artuklu İlçe Müftülüğüne bağlı Abdulkadir Menci Duyan Yatılı Kız Kur'an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan 37 öğrenci için "Taç Giyme ve Hafızlık Belge Takdim Merasimi" düzenlendi.

Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Konferans Salonunda gerçekleştirilen program Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih Çatmakaş'ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından selamlama konuşması için kürsüye gelen İl Müftüsü Ali Hayri Çelik,"Kur’an-ı ezberleme, hafızlık yapabilme alemlerin Rabbi olan Allah’ın bir fani olan insana verebileceği en büyük hediyedir. Hep birlikte çocuklarımızın minik yüreklerine Allah’ın kelamını nakış ediyoruz başta Sayın Valimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor sizleri saygıyla selamlıyorum."dedi. Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, "Hafızlık sadece Kur’an-ı Kerimin lafzını hafızaya nakış etmekle bitmemektedir. Hafızlık Kur’an’ın manasını ve yükümlerini de kalplere işlemekten, onu yaşamaktan, yaşatmaktan ve bu suretle hayatına hakim kılmaktan geçmektedir. Din görevlileri topluma güven veren fiilleri ve davranışları örnek alınan kişilerdir. Bu nedenle tüm din görevlilerinin ağızlarından çıkan sözlere, yapmaları ya da yapmamaları gereken fiillere azami surette dikkat etmeleri gerekmektedir. Çünkü onlar! hal, hareket, tavır ve davranışlarıyla tabiri caizse yürüyen ve yaşayan Kur’an olmalıdırlar. Böylesine anlamlı bir programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum." ifadelerini kaydetti.

Programda hafızların sevincine ortak olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ise "Sizi ve sizin gibi hafız kardeşlerimizi görünce geleceğe dair umudumuz ve geleceğe dair ümidimiz şevkimiz büyüyor. Din insanlarının sorumluluğu, halka, millete, vatana, memlekete ve insanlarımıza olan sorumlulukları da büyüktür." diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş ise "Evlatlarımızın başarısı bizim mutluluğumuz ve gururumuzdur. Bu başarılar sadece dünyevi katkılarla sınırlı olmamalı ve sizler bunları çok iyi idrak eden ailelersiniz ki hafızlık konusunda evlatlarınızı yönlendirip destek verdiniz. Kalplerini Kur’an ile süsleyen talebelerimizi ve onlardan desteklerini esirgemeyen ailelerini tebrik ediyor hepinize en kalbi şükranlarımı iletiyor, muhabbetle selamlıyorum."ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından hafızlara taçları takılarak belgeleri takdim edildi. Hafızlığını tamamlayan öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve şiir dinletileriyle devam eden program, hafız bir öğrenci tarafından yapılan dua ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi Temaslarda Bulundu.
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi...