Mardin’de Ahilik Haftasında Mesleki Liselerde Yapılan Faaliyetler...

Mardin'de Ahilik Haftasında Mesleki Liselerde Yapılan Faaliyetler Ilgi Gördü

mardin'de ahilik haftasında mesleki liselerde yapılan faaliyetler ilgi gördü

23 Eylül 2022 - 18:15

Dünya'da benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyet hazinesi olan Ahilik haftası Mardin'de dolu dizgin bir şekilde kutlandı. Ahilik, Milli şuuru ve gücünü dayanışmasından alan yapısı ile dünyada benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyet hazinesidir.

İl Müftülüğü Ahilik haftasında esnaflarla bir araya gelerek sevinç ve mutluluklarına ortak olurken Mesleki ve Teknik Liselerinde okuyan öğrenciler de unutulmadı.

Diyanet camiası olarak her an esnaflarımızın ve öğrencilerimizin yanında olan ve desteklerini esirgemeyen camiamız Ahilik haftasında da esnaf ve Meslek Liselerinde okuyan öğrencilerimizi yalnız bırakmadı.

Bu kapsamda Mardin İl Müftü Yardımcısı Zübeyde Zengin Hatuniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde “Ahilik, Dürüstlük ve Yardımlaşma”, Din Hizmetleri Uzmanı Şehmus Cankurt 75. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde “Ahiliğin Önemi”, İl Vaizi Mehmet Ali Varol Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde "Helal Kazanç ve İş Ahlakı", İl Vaizi Mehmet Sait Avcı Meydanbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde “Ahilik Teşkilatının Tarihi Serüveni ve Pratik İşleyişi” ve İl Vaizi Yasin Talay Mardin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde “Ahilik ve Helal Gıda” konulu konferans gerçekleştirdiler.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”