Mardin’de 2022 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu...

Mardin'de 2022 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Toplantısı Düzenlendi

2022 yılı vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu toplantısı düzenlendi

10 Haziran 2022 - 18:15

Mardin İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mardin şubesi ev sahipliğinde düzenlenen “2022 Yılı Vekâlet yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu toplantısı” İl Müftülüğü Konferans salonunda icra edildi.

Toplantıya konuşmacı olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanı Sayın Yunus Yüksel katıldı.

2022 yılı ”Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla organize edilen toplantı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Mardin İl Müftüsü Sayın Ali Hayri Çelik selamlama konuşmasında; “Kurban öyle bir ibadet ki, Allah (c.c) ibadetlerin şekilden ziyade özüne dikkat çekmek üzere örnekliği kurban üzerinden vermiştir. Vekaletle inşa edilen kardeşlik köprülerine vesile olan bu güzel organizasyonda Allah’a (c.c) bizleri istihdam ettiği için hamd ediyoruz. Rabbim milletimizdeki bu güzel ahlak-ı hamidiyyeyi kıyamet sabahına kadar var etsin, bizi de bu hayırlı ve kutlu yolda hizmetkar eylesin inşallah” duasında bulundu.

“Allah’a teslimiyetin en güzel göstergesi ve ifadesidir Kurban!”

Programda kurban konusunu mütalaa eden Sayın Yüksel, “Kurban canımızın ve malımızın Allah’a teslimiyetin en güzel göstergesi ve ifadesidir. Kurban ibadetinin toplumda daha bilinçli bir şekilde yerleşmesi, yaygınlaşması ve halka ulaşması anlamında bizlere çok önemli görevler düşmektedir. Onun için kurbanı çok iyi anlayıp anlatmamız gerekir. Çünkü bizler hayır ve iyilik hareketinin birer parçalarıyız” dedi.

Program sonunda toplantıya katılan misafirlerin görüş ve önerilerini dinleyen Sayın Yüksel, bütün katılımcılara hitaben; “Şimdiden Kurban bayramınızı kutlar hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” diye sözlerine son verdi.

Toplantıya İl Müftüsü, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Vaiz ve Din Görevlileri katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...