Mardin’de “kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş”...

Mardin'de “kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” Sloganıyla Emanetler Yerine Ulaştı

“kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş” sloganıyla emanetler yerine ulaştı

28 Ağustos 2019 - 18:16

Kurban ibadetini dini hükümler doğrultusunda yerine getirmek ve keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak maksadıyla 1978 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığımız işbirliği ile “Dini Esaslara Uygun, Güven Ve Emanete Riayet” şiarıyla Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu gerçekleştiren Türkiye Diyanet Vakfı, bu yıl da Vekâletle Kurban Kesim Programı düzenliyor.

Türkiye Diyanet Vakfı 44 yılı aşan tecrübesi, deneyimli kadrosu, üstlendiği sorumluluğun bilinci ve hizmet anlayışıyla faaliyet gösterdiği diğer alanlarda olduğu gibi Vekâletle Kurban Kesimi konusunda da örnek teşkil ediyor.

İl Müftümüz İsmail Çiçek ve TDV Mardin Temsilcisi Muhammet Koldemir ile birlikte vermiş olduğu röportajda şunları kaydetti: “Vekâleti alınan kurbanlar, vekâlet sahiplerinin isimleri tek tek okunmak suretiyle bizzat Türkiye Diyanet Vakfı görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesilerek; hayırsever milletimizin emanetleri, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı güvencesiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. 2019 yılında TDV’ye emanet edilen 453 bin 560 hisse kurban; yurt içinde 235 il ve ilçede,  yurt dışında 149 ülkenin 423 bölgesinde bizzat gönüllü ve görevlilerimizin nezaretinde kesilmiştir. Aynı şekilde Mardin İl ve İlçelerimiz de toplam 966 hisse kurban kesilmiş, eşit miktarda parçalara ayrılıp 5.796 ihtiyaç sahibi, mağdur ve sığınmacı ailelere (28.980 kişiye doğrudan etki) dağıtımı yapılmıştır. Bu yılda vekâleten kesilen kurbanların bir bölümü ülkemizde, bir bölümü de yurt dışında açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Yemen, Sudan, Afganistan, Pakistan, Filistin, Gazze, Arakan başta olmak üzere Afrika, Ortadoğu, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya ve diğer bölgelerde Vakfımız tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır. Vekâlet kurban bağışları makbuz karşılığı alınmakta olup, bağış kabulü, kesim ve dağıtım bölgesi SMS ile bilgilendirilme yapılmaktadır.

TDV Görevlisi Muhammet KOLDEMİR ise Afrika görevinde bizatihi yaşadığı tecrübeleri paylaşarak, Dünya’nın farklı coğrafyalarında açlık, kuraklık, iç savaş gibi nedenlerle yaşadıkları mağduriyetin yaralarını her zaman olduğu gibi kadirşinas Türkiye halkının sardığını ve ümitle beklendiğimizi belirtti.

İl Müftümüz Çiçek, “Allah (c.c) yapmış olduğunuz ve yapacağınız Kurban ibadetini izzet-i dergâhında kabul etsin” duasında bulundu.

Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”