Mardin’de "türkiye Diyanet Vakfı (tdv), "2021...

Mardin'de "türkiye Diyanet Vakfı (tdv), "2021 Yılı vekâlet yoluyla kurban kesim Organizasyonu" Kapsamında Düzenlenen Istişare toplantıları Sürüyor.

"türkiye diyanet vakfı (tdv), "2021 yılı vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu" kapsamında düzenlenen istişare toplantıları sürüyor.

05 Temmuz 2021 - 18:15

02.07.2021 Tarihinde Mardin il müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Mardin şubesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, 2011-2017 yılları arasında il müftülüğünü yapan şimdi ise, Diyanet İşleri Başkanlığı Yurt Dışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Sn. Dursun Ali Coşkun, konuşmacı olarak katıldı. 2021 yılı” Kurbanını paylaş kardeşinle yakınlaş” sloganıyla organize edilen toplantı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Selamlama konuşmasını yapmak üzere Mardin il müftü vekili Sn. Ali ÇETİN, Coşkuna Mardin’e yaptığı ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek sözü kendisine verdi.

Sayın Coşkun’un konuşmacı olarak katıldığı toplantıya Şırnak il müftüsü Sn. Mehmet TAŞTAN, Batman il müftüsü Sn. Turgut ERHAN, Siirt il müftüsü Sn. Vehap KAPICIOĞLU ve çok sayıda il müftü yardımcısı ve ilçe müftüleri Vaiz ve Din Görevlilerinin katıldığı programa kurban konusunu mütalaa eden Sn. Coşkun “Güneydoğu illerinin son zamanlardaki vekâlet ile Kurban bağışına katılım oranlarının yükselmesi memnuniyet verici. Dünya mazlumlarının, fakir ve fukaraların bel bağladığı merci önce Allah (c.c) sonra Türk milletidir. Kurban bağışlamak o kadar kolaylaştı ki sms ile oturulduğu yerden çok kolay bir şekilde yapılabilir hale geldi” dedi.

Program sonunda toplantıya katılan misafirlerin görüş ve önerilerini dinleyen Sn. Coşkun bütün katılımcılara hitaben; “Şimdiden Kurban bayramınızı kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim” diye sözlerini sonlandırdıktan sonra il müftülüğü döneminde temelini attığı Şakir Nuhoğlu camisinde Mardin valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sn. Mahmut DEMİRTAŞ’IN da katıldığı Cuma namazı öncesinde Mardinli vatandaşlara vaazda bulundular. Vaazında “Kurbanlarımız fakir fukara için kurutulup toz haline getirilerek çocuklarının yaşamlarını yitirmemeleri için mamalarına katılıp öyle tüketiliyor, bu bilinçle kurban bağışında bulunulmasını temenni ediyorum, Rabbim yaptığınız ve yapacağınız iyilikleri izzet-i dergahında kabul buyursun” diyerek sözlerine son verdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”