Mardin Il Müftülüğü Camiler Ve Din Görevlileri Haftası...

Mardin Il Müftülüğü Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Programı

mardin il müftülüğü camiler ve din görevlileri haftası programı

08 Ekim 2020 - 18:15

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlediğimiz On-line Konferans programımızı gerçekleştirdik. Maske ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak az sayıda izleyicinin katıldığı ancak görevlilerimiz ve dostlarımızın da uzaktan Zoom programıyla takip ettiği program Kur 'an tilavetiyle başladı. Artuklu Müftüsü Abdullah IŞIK'ın açılış konuşmasıyla devam eden programda Mardin İl Müftüsü Ali Hayri ÇELİK Görevlilerin haftasını tebrik ettiği konuşmasında Yeryüzünde ilk kurulan evin bir mescid olduğunu ve Allah Teala'nın ilk insana eşyanın isimlerini öğretmesiyle insanlık mabed ve bilgi ile birlikte yeryüzünde medeniyet inşa etmiştir. dedi. Programa konuşmacı olarak katılan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı; Hz Peygamberin Erkam'ın evinde başlattığı mescid ve medrese geleneğini Mescidi Nebevi'de gerçekleştirilen Ashab-ı Suffe ile devam ettirdi. Erkam'ın evinde Mus'ablar, Ashab-ı Suffe'de Abdullah b. Abbaslar yetişerek yeryüzünde kısa sürede Hicazdan Endülüse, Mısır'dan Anadoluya ilk yüzyılın sonunda 13 milyon km2'ye Islamiyet'in iman ve ilimle yoğrulan medeniyetini taşımışlardır. Bilim ahlaksızların elinde güç ve tahakküm aracına dönüşünce insanlığa cehennem hayatı yaşatan Batılılar sahip oldukları teknoloji ve modern ilimleri yağmaladıkları Endülüs'ten öğrenmişlerdir. Matematikten Astronomiye, Fizikten Kimyaya tüm dünyaya bilim ve tekniği öğreten Endülüslülerin ilim artıklarıyla yola çıkan Batılılar, İslam Medeniyetindeki merhamete dayalı ahlakı çıkardıklarında geliştirdikleri modern bilim ve teknoloji ile insanlığa büyük felaketler yaşattığının altını çizen Mustafa Irmaklı; Peygamberimizin inşa ettigi medeniyeti tarif ederken; Efendimizin Allah'a sevdalı bir kalbi, Vahyin hakikatine adanmış bir aklı, edep ve hayaya dayalı ahlakı ve sa'y-ı gayretle doldurulmuş bir mücadelesi ile insanlığa parlak bir medeniyet hediye etmiştir. dedi.

Program Artuklu Müftülüğünden emekliye ayrılan personele Kuran Yolu Tefsiri'nin hediye edilmesiyle sona erdi.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri