Mersin’de Din Görevlilerimizden Vefalı Davranış

Mersin'de Din Görevlilerimizden Vefalı Davranış

din görevlilerimizden vefalı davranış

29 Mart 2020 - 18:20

Çin'in Vuhan kentinde çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgınına (pandemisine) karşı ilimizde Sayın Vali Ali İhsan Su’nun himayelerinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarında yer alan din görevlilerimiz vatandaşlara hizmette sınır tanımıyor.   

Vefa Sosyal Destek Grubunda görev alan din görevlilerimiz ile Türkiye Diyanet Vakfı Mersin il ve ilçe şube görevlileri, din görevlileri sağlık bilim kurulunun belirttiği hijyen kuralları dahilinde ilimiz genelinde yaşlı ve kronik hastalarımızın ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmak amacıyla vatandaşlarımıza evlerinde hizmet veriyor.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi,  Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilatı olarak her zaman aziz milletimizin hizmetinde olduklarını, Mersin il ve ilçe müftülüklerimizdeki bütün görevlilerimizle sokağa çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız başta olmak üzere, ihtiyaç sahibi bütün vatandaşlarımıza hizmet götürmenin İslami ve insani görevleri olduğunu söyledi. Sayın Valimiz Ali İhsan SU beyin himayelerinde kurulan “Vefa Sosyal Destek Grubunda” il ve ilçelerimizde ki din görevlilerimizin, vatandaşlarımıza verdikleri maddi ve fiziki hizmetlerin yanında,    onlara manevi, moral ve motivasyon desteğinde bulunduklarını da belirtti.

Millet olarak zor bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde hepimiz yapılan uyarıları dikkate alarak bir birimize destek ve yardımcı olmalıyız, kendimize ve başkalarına iyilik için evde kalmalıyız diyen İl Müftüsü Dr. Kondi,  en zor zamanlarda bile mihrap ve minberini boş bırakmayan,  okudukları sala ve yaptıkları dualarla milletimizi manevi açıdan motive eden din görevlilerimize, diğer kurum ve kuruluşlardan Vefa Sosyal Destek Grubunda görev alan tüm görevlilere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...