Mersin’de Gençlik Koordinatörlüğü Aylık Toplantısı...

Mersin'de Gençlik Koordinatörlüğü Aylık Toplantısı Yapıldı

gençlik koordinatörlüğü aylık toplantısı yapıldı

07 Ocak 2021 - 18:20

İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi Başkanlığında Mersin İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen toplantıya İl Müftü Yardımcısı Hasan Küçük ile il ve ilçe gençlik koordinatörleri katıldı.

İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi toplantıda “Zaman hızla geçiyor. Kur’an-ı Kerim’e ve Hadislere baktığımızda bize zamanı değerlendirme hakkında hatırlatmalar bulunmaktadır. Hayatında başarıya ulaşanlar hayatını planlayarak yaşayanlardır. Akıllı ve başarılı insanlar hayatını belli bir ihtiyaca göre planlar. Biz Müslümanlar için ise boş zaman yoktur hatta Kur’an-ı Kerim’de cennetliklerin dahi orada sevdiği işlerle meşgul olduğunu anlatılır. Bizlerde zamanı planlayıp, günlük Kur’an okuma, siyer, hadis ve temel itikat konularında bilgilerimizi tazeleyerek her gün bir iyilik yapma takvimi oluşturabiliriz. Bu toplumun geleceğini şekillendiren, gençlerimize hizmet eden tüm koordinatörlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Ayın kitap kritiğinin yapıldığı toplantıda, bu ay Abdulnasir Kımışoğu’nun “Kitap Medeniyeti” adlı kitabın değerlendirilmesi İl Müftülüğü Şube Müdürü ve Gençlik Koordinatörü Hasan Karaboğa tarafından gerçekleştirildi. Yazar Kımışoğlu’da online kitap değerlendirmesine katılarak kitabı hakkında bilgilendirmede bulundu.

İlçe gençlik koordinatörlükleri tarafından gönderilen proje ve raporların değerlendirilmesinin ardından, ilçelerde oluşturulan kitap okuma gruplarından ikişer öğrencinin katılımı ile il genelinde bir grup oluşturulması kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca çevrimiçi olarak düzenlenen yarışmalarımızdan drama yarışmasının başlatılması karara bağlanırken, Gençlik Koordinatörlüğü görev dağılım şemasının tanıtımı yapılarak, Diyanet İşleri Başkanlığı Gençlik Çalışma Yönergesi hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Toplantı, ilçe koordinatörlerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sonra erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...