Mersin’de Il Müftülüğü “ailenin Korunması Ve Aile Içi...

Mersin'de Il Müftülüğü “ailenin Korunması Ve Aile Içi şiddetin önlenmesi” Konulu Panel Düzenledi

il müftülüğü “ailenin korunması ve aile içi şiddetin önlenmesi” konulu panel düzenledi

25 Kasım 2021 - 18:20

Mersin İl Müftülüğü “Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması” konulu panel düzenledi.

İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi’nin moderatörlüğünü yaptığı panele Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Selahaddin Çelebi ve Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ASH Psikoloğu Havva Kurt konuşmacı olarak katıldı.

Toroslar Hacı Şükrü Camii İmam-Hatibi Osman Ay’ın Kur’an tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi’nin açış konuşması ve Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz’ın konuşmasıyla devam etti. Konuşmaların ardından İl Müftüsü Dr. Kondi, dini hizmetlerin yürütülmesinde ve özellikle inşası devam eden Mersin İl Müftülüğü Yerleşkesi için verdiği destek için Başkan Yılmaz’a teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu.

Panelde; “Aile ve önemi”, “Müslüman bir aile nasıl olmalı?”, “Kur’an ve sünnet ışığında aile”, “şiddetin tanımı”, “şiddetin çeşitleri”, “şiddet kimlere yapılıyor ve kadına yönelik şiddet”, “ailenin önemi ve faziletleri”, “aile olmanın önemi”, “aile içi şiddetin sebepleri” ve “aile, ilgi ve sevgi merkezi” konularında sunumlar yapıldı.

Panelin ardından konuşmacılara plaket takdim edildi.

Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen panele Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Ramazan Dağlı, İl Müftü Yardımcıları Hasan Küçük ve Cafer Erol, metropol ilçe müftüleri, şube müdürleri, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması Düzenledi.
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması...