Mersin’de Il Müftüsü Dr. Kondi, Aralarında Husumet Bulunan...

Mersin'de Il Müftüsü Dr. Kondi, Aralarında Husumet Bulunan Genç Ve özkan Ailelerinin Barış Törenine Katıldı

il müftüsü dr. kondi, aralarında husumet bulunan genç ve özkan ailelerinin barış törenine katıldı

19 Ekim 2020 - 18:20

İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, cinayet olayı nedeniyle aralarında 3 yıldır husumet bulunan Genç ve Özkan ailelerinin Akdeniz ilçesi Hal Mahallesi'ndeki Şeyh İzzettin Camii önünde düzenlenen barış törenine katıldı.

Aynı zamanda akraba olan iki aile arasında devam eden gerginlik, bölgenin ileri gelenlerinin araya girmesiyle sulhla sonuçlandı. Yıllar sonra yeniden bir araya gelen iki aile için Akdeniz ilçesi Hal Mahallesi'ndeki Şeyh İzzettin Camii önünde barış etkinliği düzenlendi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz ve din görevlilerinin de katıldığı etkinlikte, Kur'an-ı Kerim okunarak davetlilere barış tatlısı ikram edildi.

Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, ilahi dinlerin özünde sevgi, barış, kardeşlik ve sulh olduğunu vurgulayarak, "Hazreti Âdem’in çocuklarıyla başlayan, şeytanın aldatmasıyla devam eden bu tür olaylar kıyamete kadar var olacaktır. Bir anlık gaflet ve şeytana uyma hayatımıza mal oluyor, aileler yuvalar yıkılıyor. Allah bize şeytanı düşman, Kur’an ve peygamberi dost edinmeyi emrediyor. Ama bu din ümitsizlik dini değil, bu dinin özünde tövbe var, af var, bağışlama var, karşılıklı olarak sulh vardır. Sulhta hayır vardır. Bu din kötülüklerin iyilikle değiştirilmesini bize emreden bir dindir.  Kötülük ve yanlışlıkların giderilerek insanların mükemmelleşmesini emreden bir dindir. Halit Bin Velit’ten İslam kahramanı çıkaran, Hz. Hamza’yı şehit eden Vahşi’yi bağışlayan bir dinin mensuplarıyız.

Hz. Peygamber merhamet peygamberidir. Yeryüzünde iyilik, barış ve huzur hâkim oluncaya kadar her Müslümanın üzerine düşen kardeşlik görevini yerine getirmesi gerekir. Bu vesile ile bu barışın gerçekleşmesinde emeği geçen mahallemizdeki din görevlilerimize, ilçe müftümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ve yapılan duanın ardından Genç ve Özkan ailelerinin ileri gelenleri, katılımcıların huzurunda Kur'an-ı Kerim'e el basıp birbirlerine haklarını helal ederek yemin edip kucaklaşarak barıştılar.

Barış nedeniyle taraflar kurban kesti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir Araya Geldi
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir...
Zonguldak'ta öğrenciler Yardım Kampanyasına Katıldı.
Zonguldak'ta öğrenciler Yardım Kampanyasına Katıldı.