Mersin’de Tekzip

Mersin'de Tekzip

tekzip

07 Eylül 2020 - 18:20

İl Müftülüğümüz hakkında ilk olarak 2016 yılında ortaya atılan ve özellikle son günlerde yeniden sosyal medya başta olmak üzere bazı haber sitelerinde “Mersin Müftülüğünde çocuk evlendirme dairesi” kuruldu başlığı altında tamamen iftira ve kurgudan ibaret resim ve haberler paylaşılmaktadır.

Söz konusu haberde ifade edilen ve paylaşılan resimde asıldığı görülen pankartın, protesto amaçlı olarak kendilerini “Mamak Eğitim Hakkı Meclisi” olarak tanıtan kişiler tarafından Ankara Mamak İlçesinde bir devlet kurumuna asıldığı tespit edilmiş olup, konunun İlimiz Müftülüğü ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Başkanlığımız ve İl Müftülüğümüz hakkında ortaya atılan bu asılsız iddialarla ilgili daha önce bu paylaşımları yapanlar hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunularak ilgililer hakkında maddi ve manevi tazminat davaları şahsi ve kurumsal olarak açılmış olup, mahkeme süreci halen devam etmektedir.

Bu itibarla, söz konusu asılsız ve mesnetsiz bu haberi sosyal medya veya çeşitli vasıtalarla paylaşanlar hakkında da maddi ve manevi tazminat davası açılacağı, kamuoyuna saygıyla duyurulur.

MERSİN İL MÜFTÜLÜĞÜ


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda