Mersin’de “yer Yüzünde Iyilik Hâkim Oluncaya Dek…”

Mersin'de “yer Yüzünde Iyilik Hâkim Oluncaya Dek…”

“yer yüzünde iyilik hâkim oluncaya dek…”

12 Ekim 2020 - 18:20

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı İhsan Açık ve İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, İdlib'de hayırseverlerin destekleriyle yapılan ve ilk etapta yapımı tamamlanan 600 "İyilik Konutu"nun teslim törenine katıldı.  

İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi burada yaptığı açıklamada; “İnananları kardeş ilan eden Allah’a hamt, insanların dert ve sıkıntılarıyla ilgilenmeyi bize emreden Hz. Peygamber (s.a.v)’e salat ve selam olsun. Bu gün bu necip milletin, bu büyük Diyanet teşkilatının saygın ve fedakâr çalışanlarının, sağduyulu hayır sahiplerimizin iyilikte sınır tanımayan çalışmalarına şahit olmak için buradayız.

Türkiye Diyanet vakfı sadece mazlum ve mağdurların günlük yiyecek ihtiyaçlarını karşılamakla kalmıyor. Onlara kalıcı sıcak bir yuva, eğitimleri için okul, ibadetleri için camiler inşa ediyor. Güneş enerjisi ile de uzun yıllar çalışa bilecek su kuyuları açıyor. Kaliteli ekiplerle profesyonel çalışıyor. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu gün İdlib’te inananların kardeş olduğunu, Müslümanların bir vücudun ağzaları gibi olduğunu, Müslümanların dertleriyle dertlenmeyen bizden değildir hadislerine bizzat şahit olduğumuz anları yaşadık.

Türkiye Diyanet Vakfı fedakâr teşkilatlarıyla birlikte adeta tüm dünyaya ahlak, medeniyet ve insanlık dersi veriyor. Bölgede her şeyiyle Diyanetin himayesinde üç ayrı yetim kampı ve dört ayrı okula gittik. Anne ve babaları bombalarla öldürülen o yetimleri, dağılmış aileleri ve sakat kalmış ama ümidini kaybetmemiş gördükleri iltifatla etrafa gülücükler saçan çocukları ve insanları ziyaret ettik. Yaz ve kış çadırlarda hayat süren mazlum ve mağdurlar için, yetim ve engelliler için yapılan “ DİYANET İYİLİK EVLERİ” nin bir kısmının anahtarlarını sahiplerine teslim ettik. Tüm il ve ilçe müftülüklerimizin katkılarıyla yapılan bu iyilik evlerine Mersinimizden de meslektaşlarımızın ve hayır sahiplerimizin katkılarıyla şimdilik 110 evin hazır hale geldiğini yerinde gördük ve bir kısmının anahtarlarını meslektaşlarımız ve hayır sahiplerimiz adına teslim ettik.

Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Diyanet Vakfı başkan ve yöneticilerine, İl ve ilçe müftülerimize ve özellikle de din gönüllüsü kardeşlerime sonsuz teşekkür ediyorum. Onlar sadece yurt içinde ve görev yerinde değil dünya üzerinde ki mazlum ve mağdurların, yetim ve öksüzlerin ümidi oluyor, insan yetiştirmek için okullar, camiler ve medreseler inşa ediyorlar. İnsanlara sevgi ve merhametle inşa edilmiş sıcak yuvalar hibe ediyorlar. Her şeyin dünyevileştiği, insani değerlerin kaybolduğu bir dünyada mazlumlara ümit oluyorlar, insanlık ölmedi diyorlar adeta.

Yurtiçi ve yurt dışındaki dini ve hayri hizmetlerde bizlere her daim rehberlik yapan Sayın Diyanet İşleri Başkanımıza, başkan yardımcılarımıza, TDV II. başkanı İhsan AÇIK bey ve ekibine, hayri hizmetlerde bizleri yalnız bırakmayan iş insanlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Vakfımızın projelerini paylaştığımız gün itibarıyla gece gündüz koşuşturan ilçe müftülerimize, müftülük personelimize, din görevlilerimize, Kuran kursu hocalarımıza ve hayri hizmetlerde bizleri hiç yalnız bırakmayan hayır sahiplerimize de sonsuz teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...